Gnocchi
(4 porsjoner)
- ca 300 gram melne poteter (lett å mose)
- ca 100 gram hvetemel
- 1 ss olivenolje
- 1 ts salt til koking
Kok potetene helst med skall i en kasserolle til de er møre.
La de dampe godt av seg før du skreller de og mos potetene med en stamper eller en presse til en potetmos.
Bland melet med potetmosen og elt sammen til en smidig deig.
Rull deigen til en lang pølse med diameter 1,5 cm.
Skjær i ca 1,5 cm lange deler og rull disse til småkuler.
Trykk lett med en gaffel på småkulene slik at de får et fint mønster og blir litt flate. De må ikke bli for tykke.
Kok opp vann med ca 1 ts salt.
Legg Gnocchiene i kokende vann. De skal kokes til de flyter opp i kasserollen (ca 4 minutter).
r.
Når de er ferdig kokte heller du vannet ut.
Gnocchi er kjempegodt til feks tomatsuppe.
Oppskrift på tomatsuppe finner du her: http://spisogspar.blogg.no/1426525645_tomatsuppe.html
Da er maten klar til å nytes 🙂
Håper det smaker!
Åhh nam, genialt til suppe! 🙂
Silje Eriksen: Takk:) De er dessverre ikke glutenfri, men du kan bytte ut hvete med glutenfritt mel;)
Ja, det er sant, men det er lett å gjøre om på slike oppskrifter. Det var en veldig god ide! 🙂
Silje Eriksen: Ja har gjort det mye selv da jeg i en laaang periode (ca 10 år) måtte holde meg unna hvete og melk! Så det kan være et lurt tips;)
Så fine de ble, jeg får gi det et forsøk til jeg da 🙂
lykkebobla: Takk:) litt øvelse så blir det bra 😉
Spennende 🙂 Bra blogg du har!
Karina Larsen: Tusen takk:) Du har en bra blogg du også:)
nam, det må jeg prøve!
Dette har jeg aldri hørt om. Dette må testes.
Elise: Takk:) Ja det anbefales:)
Egeo: Det er så godt! Anbefaler det!
Dette har jeg faktisk hørt om, men aldri prøvd. Det ser godt ut da.:)
Maren Helgemo: Takk! Det er kjempegodt:) Anbefales!