God søndag!
Rullekake er enkelt og raskt å lage, og det passer meg bra! Liker du både kaffe og sjokolade er dette kaken for deg. Dette ble en kjempegod rullekake (som også er glutenfri) som falt i smak både hos store og små! Server gjerne med en klatt vispet krem til og friske bær.
Jeg maler selv kokosmasse til mel og mandler til mel. Bruker du ferdig kokosmel vil det suge opp all væske og du får lett en klump av en deig. Derfor trenger du svært lite kokosmel, du må prøve deg frem litt så du får en passe tykk kakerøre.
Mokkarullekake
(1 stk)
3 store egg
1 1/2 dl sukrin melis eller anna søtning
2 ts bakepulver
2 ts vaniljepulver
50 gram mandelmel (jeg maler selv)
30 gram kokosmasse (jeg maler selv)
2 ss bakekakao
2 ss kaffe (ferdig laget kaffe)
Fyll
200 gram kremost naturell
1 dl kremfløte
2-3 ss kald kaffe (smak til)
2-3 ts vaniljepulver
ca 3 -4 ss sukrinmelis (smak til)
ca 2 ss bakekakao (smak til)
Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)
Visp egg og søtning til en luftig og lys eggedosis, visp lenge.
Vend inn det tørre og kaffe.
Hell røren over på en langpanne ikledd bakepapir.
Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader (over og under varme) i ca 8 minutter.
Sjekk med en kakestikke om kaken er ferdig.
Hvelv så kaken over på et bakepapir, fjern forsiktig bakepapiret øverst (som kaken ble stekt på). La kaken avkjøles med langpannen over kaken.
Visp sammen ingrediensene til fyllet til en krem.
Når kaken er avkjølt fordeler du kremen utover kaken og rull sammen fra langsiden.
Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres.
Håper det smaker!
Klem
– Katrine –
#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #tips #oppskrift #matfrabunnen #rullekake #lavkarborullekake #mokkarullekake #sjokolade #mokka #lavkarbotips #lavkarbooppskrift #søndag #helg #kos #mat #kake #dessert #glutenfri #glutenfrikake)
Jeg liker kaffe og sjokolade ja .. Nam <3<3
Det så veldig godt ut 🙂
Nammm..den så helt himmelsk ut!! flott tips!
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen hjertelig :))
Pernille: Tusen takk <3 Ja dette ble veldig godt :))
annebe: Ja det var en god kombinasjon :)) <3<3<3
Den vil jeg lage imorhen! Så så utrolig god ut!
Denne var virkelig god!
Rolf: Tusen takk <3 Kjekt at du synes det 😀
Victoria Grøtting: Tusen takk <3 Håper det smaker 😀
Åh, nam nam nam! Den her så virkelig god ut!
Hverdagslykker: Tusen takk :)) Ja den ble kjempegod <3
Veldig godt ut..
julietalivstil: Tusen takk 🙂
Jeg brukte tagatesse istedenfor sukrin siden jeg ikke liker smaken så godt. Eggedosisen var helt nydelig perfekt, men når jeg blandet inn melet tilslutt ble det bare en liten tung klump igjen, som jeg måtte slite ut over langpanne. Er det sånn det skal være? Den ser ikke ut til å bli vellykket hvertfall 🙁
Katrine: Røren skal være ganske tynn, så visst du fikk en tykk røre høres det ut som du hadde for mye mel i…. Jeg ser jeg skrev melet i dl som er mer unøyaktig og har nå endret det til gram. Det var leit at kaken ble mislykket!
Den ble god allikavel altså, men røra ble ikke bra 😅 Kan det være fordi melet var fettredusert? 😶
Katrine: Mulig det ja…. 🙂