Hei!
Det er tid for supper nå, ihvertfall her i Bergen hvor det har vært noen “sure” regnværsdager hvor det har virkelig bøttet ned med vann fra himmelen! Deilig å komme inn fra regnværet eller kjølige dager og varme seg med deilig suppe. Supper er også supert å ha på termos og ta med seg på tur 🙂
Dagens suppe er en vegetarsuppe med grønnsaker og ristete gresskarkjerner, men du kan tilsette kjøtt i denne suppen.
Høst-suppe med rotgrønnsaker
( ca 3 porsjoner )
2 stk persillerot (ca 250 gram)
1/2 liten blomkål (ca 150 gram)
1 gulrot
1 litt sor sjalottløk (eller 2 små)
1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
1/2 grønnsaksbuljong terning
5 dl vann
1 dl fløte eller kokosmelk
salt (etter smak)
pepper (etter smak)
du trenger også en stavmikser
gresskarkjerner
salt
Skrell gulrot og persillerot og skjær de opp i mindre biter. Vask og skjær opp blomkålen.
Skjær opp sjalottløken i mindre deler.
Ha løken og hvitløken i en kasserolle med litt smør og stek de til er myke, så tilsetter du resten av grønnsakene og surrer de noen minutter i kasserollen før du tilsetter vann og lar de koke sammen med buljongterningen til de er møre. Bruk en stavmikser til å mose alle grønnsakene til en kremet suppe, tilsett til fløte eller feks kokosmelk til ønsket konsistens og smak til med salt, pepper eventuelt annet krydder.
Topp suppen med ristede gresskarkjerner: ha gresskarkjernene i en stekepanne med litt salt og stek de til de er varme og du kjenner lukten av ristete gresskarkjerner – da er de ferdige!
Server og nyt!
Håper det smaker 🙂
Ønsker deg en flott dag!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #mattips #middag #suppe #lavkarbo #hverdag #høst #lavkarbosuppe
Denne suppen så veldig god ut, den skal jammen testes ut! 🙂 Takk for tips
Ja det er høst mat dette….flotte tips!
spennende suppe 🙂
Anna: Tusen takk <3 Håper det smaker :))
Toini: Tusen takk :))
frodith: Takk :))