Hei!
I dag vil jeg dele et kjempegodt middagstilbehør som er et godt alternativ til fløtegratinerte poteter. Dette er veldig enkelt å lage og smaker kjempegodt! Det passer til både kjøtt og kylling for å nevne noe. Oppskriften finner du under bildene.
Fløtegratinerte persillerot og sellerirot
(ca 2 porsjoner)
130 gram sellerirot (= 3,6 gram karbo ifølge matvaretabellen)
120 gram persillerot (= ca 8,7 gram karbo )
2 dl fløte
1 fedd hvitløk (eller 2 små fedd), presset
ca 1 ts salt
litt pepper
gjerne litt grillkrydder også
revet hvitost
Sett stekeovnen på 200 grader (oppe og nede varme).
Skrell og skyll sellerirot og persiellerot. Selleriroten skjæres opp i mindre deler og skjær så alt i tynne skiver og legg i en ildfast form.
Mål opp fløte i et dl-mål og bland inn presset hvitløk, salt, pepper og eventuelt litt grillkrydder, hell dette over de skivete grønnsakene. Sett til steking midt i ovnen i ca 20 minutter.
Rasp hvitost over og sett inn igjen i stekeovnen i ca 15 minutter til. Når grønnsakene er møre er det ferdig. Pass på at toppen ikke svir seg, det kan være lurt å legge et bakepapir over dersom osten begynner å få farge. Steketiden avhenger av hvor tykke/tynne skiver du skjærer av grønnsakene.
Håper det smaker!
Ha en fin dag!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #fløtegratinertegrønnsaker #middag #helse #lavkarbo #lavkarbomat #hverdag #helg