Lavkarbo middagstilbehør-tips

Hei!

I dag vil jeg dele et kjempegodt middagstilbehør som er et godt alternativ til fløtegratinerte poteter. Dette er veldig enkelt å  lage og smaker kjempegodt! Det passer til både kjøtt og kylling for å nevne noe. Oppskriften finner du under bildene.

Fløtegratinerte persillerot og sellerirot

(ca 2 porsjoner)

130 gram sellerirot (= 3,6 gram karbo ifølge matvaretabellen)

120 gram persillerot (= ca 8,7 gram karbo )

2 dl fløte

1  fedd hvitløk (eller 2 små fedd), presset

ca 1 ts salt

litt pepper

gjerne litt grillkrydder også

revet hvitost

Sett stekeovnen på 200 grader (oppe og nede varme).

Skrell og skyll sellerirot og persiellerot. Selleriroten skjæres opp  i mindre deler og  skjær  så alt i tynne skiver og legg i en ildfast form.

Mål opp fløte i et dl-mål og bland inn presset hvitløk, salt, pepper og eventuelt litt grillkrydder, hell dette over de skivete grønnsakene. Sett til steking midt i ovnen i ca 20 minutter.

Rasp hvitost over og  sett inn igjen i stekeovnen i ca 15 minutter til. Når grønnsakene er møre er det ferdig. Pass på at toppen ikke svir seg, det kan være lurt å legge et bakepapir over dersom osten begynner å få farge. Steketiden avhenger av hvor tykke/tynne skiver du skjærer av grønnsakene.

Håper det smaker!

Ha en fin dag!

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #fløtegratinertegrønnsaker #middag #helse #lavkarbo #lavkarbomat #hverdag #helg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg