Hei og god tirsdag!
Pasta carbonara er en italiensk rett, men idag har jeg laget en lavkarbo og glutenfri versjon av pasta, jeg har laget en pasta bestående av egg, psyllium/ fiber husk og smøreost. Denne retten er utrolig lett å lage og smaker kjempegodt!
Pasta carbonara på lavkarbo-vis
(1 porsjon)
Carbonara:
1 eggeplomme
0,3 dl fløte
20 gram fin revet parmesanost
50 gram bacon i terninger
Grovrevet pepper etter smak
Topping: finrevet parmesan og hakket persille eller tørket persille.
Pasta (lavkarbo)
(1 porsjon)
1 egg
1 1/2 ss psyllium eller fiber husk
60 gram Tine smøreost, naturell
2 stk bakepapir
en kjevle
matolje til å smøre bakepapiret
Start med å lage carbonara: skill eggeplommen fra eggehviten.
Bland finrevet parmesan og fløte inn i eggeplommen så du får en gul og fin saus.
Stek baconet, og når det er ferdig-stekt blander du det inn i den gule sausen. Tilsett grovrevet pepper.
Sett stekeovnen på 150 grader (over og under varme)
Lag pastaen: pisk egget godt med en kjøkkenmaskin (bruk visp) og så tilsettes resten av ingrediensene og bland sammen med en eltekrok.
La deigen få svelle i ca 5 til 10 minutter og da vil deigen bli fastere og lettere å jobbe med.
Legg deigen på et bakepapir på som er smurt med olje slik at deigen ikke klistrer seg til papiret.
Legg et bakepapir oppå deigen og bruk en kjevle til å kjevle ut en flat deig, ca 0,3 cm tynn.
Ta bort det øverste papiret og legg bakepapiret med deigen oppå et stekebrett som settes midt i stekeovnen til steking i ca 10 – 15 minutter.
Etter steking kan du bruke et pizzahjul eller en skarp kniv til å skjære pasta strimler /tagliatelle.
Bland carbonara inn i pastaen eller hell carboaraen over pastaen slik jeg gjorde det idag. Dryss gjerne litt ekstra pepper over og litt fersk eller tørket persille tilslutt.
Server og nyt!
Håper det smaker!
#carbonara #lavkarbo #pasta #hjemmelaget
Min favorittpasta!
Ja min også 🙂
Du får alt til å se så godt ut 🙂
Tusen takk <3 🙂
Flott tips!