Hei!
Skinke, brokkoli og blomkål-form hadde vi til middag igår, og nå har mannen min også blitt glad i lavkarbo-mat 🙂 Jeg elsker sånne form-middager som gjør seg selv i ovnen!
Skinke, brokkoli og blomkål form
(4 porsjoner)
1 liten brokkoli
1 liten blomkål
3 -4 sjalottløk
2 store sjampinjong sopp
1 pakke strimlet skinke
Hvit saus:
4 ss Tine naturell smøreost
2 dl fløte
2 ts malt muskatnøtt
salt etter smak
pepper etter smak
Topping:
Masse hvitost (revet eller skivet)
Sett stekeovnen på 170 grader (oppe og nede varme)
Vask og skjær brokkolien og blomkålen (fjern stilken og grønne blader) i små buketter, del gjerne hver bukett i 2-3 deler så det ikke blir så store biter.
Skrell eller børst det ytterste laget/ “skallet” på sjampinjongene og skjær i skiver som du igjen deler i to deler.
Ta bort skallet av sjalottløkene og skjær de i tynne skiver.
Ha alt oppi en ildfast form sammen med skinkestrimlene.
Lag sausen:
Ha smøreost, fløte og malt muskatnøtt i en kasserolle og visp godt mens du gir det et oppkok. Smak til med salt og pepper.
Hell sausen over i den ildfaste formen og bland det litt inn i grønnsakene med feks en sleiv eller en skje.
Topp med revet hvitost eller osteskiver tilslutt.
Sett midt i stekeovnen i ca 50 minutter. Sjekk om grønnsakene er møre med feks en gaffel.
Du kan sette formen lenger ned i ovnen og legge et bakepapir over toppen dersom du ikke vil at osten skal bli for brun.
Det blir litt saus i bunnen av formen når den er ferdigstekt, sausen er kjempegod å helle over ved servering, synes jeg.
Håper det smaker!
Ha en fin dag videre!
#lavkarbo #middag #skinkebrokkoliogblomkålform #form #skinkeform
Mmmmm dette kan jeg tenke meg er godt og jeg er glad i gratenger – så denne skal prøves 😀
Ja denne ble kjempegod 🙂
Hei! Nå har ikke jeg lest gjennom hele bloggen din, men du har vell ikke en oppskrift på lavkarbo knekkebrød? Sånne som er lagt med omtrent bare frø og hele korn? 🙂
Ja det har jeg 🙂 Disse knekkebrødene er kjempegode! https://spisogspar.blogg.no/lavkarbo-smakfulle-knekkebrod-med-chiafro-og-urter.html
Gratengen var kjempegod <3
Jeg hadde rester av parmesanost igjen.., så det tok jeg oppi ostesausen. 🙂
Skal garantert lages igjen <3
Tusen takk 🙂 Og veldig kjekt at du likte den også <3 Takk for den fine tilbakemeldingen 🙂 🙂 🙂
Namnam. Dette ble dagens middag. Kjempegodt! Tusen takk for oppskriften 😀
Så hyggelig å høre at du likte den <3 Tusen takk 🙂
GOD morn 😄🤩kan man bruke annen ost enn Tine naturell for det et helt fritt på butikkene ..😯Noen annen smørost. PHILADELFIA muligens !
Phiadelphia kan brukes (men var en periode, muligens fortsatt at den ikke var “innafor” på lavkarbo da den inneholder myse) 🙂
Har du regnet på hvor mye fett, protein og karbohydrater pr. 100 g.? 🙂
Sjekk matvaretabellen.no så finner du svar på dette 🙂 Jeg regner mest på karbohydrater 🙂
Mmm… den skinke, blomkål og brokkoliforma ser veldig god ut – det blir nok en test i slutten av uka! 🙂
Tusen takk ❤️ Kjekt at du vil teste 😀 Håper det smaker 🥰🥰🥰
Hvor mange grader skal ovnen stå på?
Heheh såg det 2 sek etter å ha postet. 🙈😅
😅ja, det er fort gjort 🥰❤️