Skinke, brokkoli og blomkål-form (lavkarbo)

Hei!

Skinke, brokkoli og blomkål-form hadde vi til middag igår, og nå har mannen min også blitt glad i lavkarbo-mat 🙂 Jeg elsker sånne form-middager som gjør seg selv i ovnen!

 

Skinke, brokkoli og blomkål form

(4 porsjoner)

 

1 liten brokkoli

1 liten blomkål

3 -4  sjalottløk

2 store sjampinjong sopp

1 pakke strimlet skinke

 

Hvit saus:

4 ss Tine naturell smøreost

2 dl fløte

2 ts malt muskatnøtt

salt etter smak

pepper etter smak

 

Topping:

Masse hvitost (revet eller skivet)

 

Sett stekeovnen på 170 grader (oppe og nede varme)

Vask og skjær brokkolien og blomkålen (fjern stilken og grønne blader) i små buketter, del gjerne hver bukett i 2-3 deler så det ikke blir så store biter.

Skrell  eller børst det ytterste laget/ “skallet” på sjampinjongene og skjær i skiver som du igjen deler i to deler.

Ta bort skallet av sjalottløkene og skjær de i tynne skiver.

Ha alt oppi en ildfast form sammen med skinkestrimlene.

 

Lag sausen: 

Ha smøreost, fløte og malt muskatnøtt i en kasserolle og visp godt mens du gir det et oppkok. Smak til med salt og pepper.

Hell sausen over i den ildfaste formen og bland det litt inn i grønnsakene med feks en sleiv eller en skje.

 

Topp med revet hvitost eller osteskiver tilslutt.

Sett midt i stekeovnen i ca 50 minutter.  Sjekk om grønnsakene er møre med feks en gaffel.

Du kan sette formen lenger ned i ovnen og legge et bakepapir over toppen dersom du ikke vil at osten skal bli for brun.

Det blir litt saus i bunnen av formen når den er ferdigstekt, sausen er kjempegod å helle over ved servering, synes jeg.

 

Håper det smaker!

 

Ha en fin dag videre!

 

 

 

 

#lavkarbo #middag #skinkebrokkoliogblomkålform #form #skinkeform

 

 

 

 

 

 

12 kommentarer

Siste innlegg