Hei!
Jeg er et skikkelig “grøt-menneske” hehe, elsker grøter i nesten all slags varianter 😀
Mandelgrøt er en god og mettende grøt, men i dag oppdaget jeg til min forferdelse at jeg nesten var tom for mandler da jeg skulle lage meg grøten, heldigvis hadde jeg hasselnøtter så det ble en ny vri på grøten: halvparten mandler og halvparten hasselnøtter og det også ble veldig godt, men litt mer “nøtte-aktig” på smaken!
Til denne grøten kan du fint bruke den væske du ønsker feks fløte eller fløte og vann eller mandelmelk for å nevne noe.
Mandel og nøttemel-grøt
(1 porsjon)
25 gram mandelmel (jeg maler selv)
25 gram hasselnøttmel, jeg maler det selv)
1 ss smør (kan sløyfes)
1 – 2 ts sukrin gold (etter smak) eller annen søtning
litt salt (en liten knivspiss)
2 dl fløte eller annen væske; vann eller feks mandelmelk
Kok opp mandelmel og nøttemel, fløte, smør, salt og søtning mens du rører, la det småkoke under omrøring i ca 10 minutt, spe eventuelt med mer væske visst grøten blir for tykk.
Server for eksempel med kanel, søtning og smør, eller med nyrørte bringebær som jeg hadde i dag!
Håper det smaker!
Ha en super fredag!
#mandelgrøt #nøttegrøt #lavkarbo
Spennende grøt da!
Takker for tips igjen <3
Ja denne er kjempegod 😀