Hei!
I dag vil jeg dele en oppskrift på bringebærmousse som smaker kjempegodt og veldig enkelt å lage! Bringebærmousse er supert å bruke som fyll i kaker eller bare spise den som den er – som en fantastisk god dessert!
Bringebær mousse
(2 porsjoner)
3 gelatinblader
260 gram bringebær (jeg brukte frosne) (3,2 gram karbo pr 100 gram)
ca 1 dl sukrin melis eller annen søtning (smak til)
2 dl kremfløte ( 2,9 gram pr 100 gram)
Legg gelatinbladene i en mugge/skål med kaldt vann.
Kok opp bringebær og søtning under omrøring i ca 5 minutter.
Ha bærene over en sil med en skål under og trykk saften ut av bærene.
Ha saften fra bærene over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok.
Press vannet av gelatinbladene som nå er myke og legg de i den varme bringebærsaften, rør godt om slik at gelatinen smelter inn.
Sett dette i kjøleskapet til det har blitt kaldt og stivnet litt (et par timer).
Når bringebærsaften er stivnet og avkjølt kan du vispe kremfløten til krem, pass på å ikke vispe for mye.
Visp så inn den stivnete bringebærsaften.
Og nå har du en ferdig og klar bringebær mousse!
Håper det smaker!
#bringebærmousse #lavkarbo #dessert
Bringebær -mousse er kjempegodt, bare uten noe annet også 🙂
Ja sant det er 🙂
Det ser veldig godt og deilig ut! Bringebær er favoritten min, brukte du frosne bær? Eller kanskje ferske? Tipper at sistnevnte er vanskelig å få tak i nå om dagen. Bringebær er utrolig godt 🙂
Jeg har brukt frosne 🙂