Lavkarbo dessert

Hei!

I dag vil jeg dele en oppskrift på bringebærmousse som smaker kjempegodt og veldig enkelt å lage! Bringebærmousse er supert å bruke som fyll i kaker eller bare spise den som den er –  som en fantastisk god dessert!

Bringebær mousse

(2 porsjoner)

3 gelatinblader

260 gram bringebær (jeg brukte frosne) (3,2 gram karbo pr 100 gram)

ca 1 dl sukrin melis eller annen søtning (smak til)

2 dl kremfløte ( 2,9 gram pr 100 gram)

Legg gelatinbladene i en mugge/skål med kaldt vann.

Kok opp bringebær og søtning under omrøring i ca 5 minutter.

Ha bærene over en sil med en skål under og trykk saften ut av bærene.

Ha saften  fra bærene over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok.

Press vannet av gelatinbladene som nå er myke og legg de i den varme bringebærsaften, rør godt om slik at gelatinen smelter inn.

Sett dette i kjøleskapet til det har blitt kaldt og stivnet litt (et par timer).

Når bringebærsaften er stivnet og avkjølt kan du vispe kremfløten til krem, pass på å ikke vispe for mye.

Visp så inn den stivnete bringebærsaften.

Og nå har du en ferdig og klar bringebær mousse!

Håper det smaker!

 

#bringebærmousse #lavkarbo #dessert

4 kommentarer
    1. Det ser veldig godt og deilig ut! Bringebær er favoritten min, brukte du frosne bær? Eller kanskje ferske? Tipper at sistnevnte er vanskelig å få tak i nå om dagen. Bringebær er utrolig godt 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg