Hei!
I dag vil jeg dele en oppskrift på bringebærmousse som smaker kjempegodt og veldig enkelt å lage! Bringebærmousse er supert å bruke som fyll i kaker eller bare spise den som den er – som en fantastisk god dessert!
Bringebær mousse
(2 porsjoner)
3 gelatinblader
260 gram bringebær (jeg brukte frosne) (3,2 gram karbo pr 100 gram)
ca 1 dl sukrin melis eller annen søtning (smak til)
2 dl kremfløte ( 2,9 gram pr 100 gram)
Legg gelatinbladene i en mugge/skål med kaldt vann.
Kok opp bringebær og søtning under omrøring i ca 5 minutter.
Ha bærene over en sil med en skål under og trykk saften ut av bærene.
Ha saften fra bærene over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok.
Press vannet av gelatinbladene som nå er myke og legg de i den varme bringebærsaften, rør godt om slik at gelatinen smelter inn.
Sett dette i kjøleskapet til det har blitt kaldt og stivnet litt (et par timer).
Når bringebærsaften er stivnet og avkjølt kan du vispe kremfløten til krem, pass på å ikke vispe for mye.
Visp så inn den stivnete bringebærsaften.
Og nå har du en ferdig og klar bringebær mousse!
Håper det smaker!
#bringebærmousse #lavkarbo #dessert
Bringebær -mousse er kjempegodt, bare uten noe annet også
Ja sant det er
Det ser veldig godt og deilig ut! Bringebær er favoritten min, brukte du frosne bær? Eller kanskje ferske? Tipper at sistnevnte er vanskelig å få tak i nå om dagen. Bringebær er utrolig godt
Jeg har brukt frosne