Hei!
Oppdatert oppskrift: Under to uker til julaften og idag deler jeg oppskrift på disse søte sjokoladekake juletrærne – søte uten sukker 😀
Sjokoladekake -juletrær
3 egg
1dl natreen strø
1dl sukrin gold, eller annen søtning etter smak, husk mengdejustering
75 gram sukkerfri lys sjokolade
50 gram smeltet smør
40 gram bakekakao
1 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
80 gram mandelmel (ikke fettredusert mandelmel)
Smørkrem /frosting
100 gram mykt smør
ca 200 gram sukrinmelis (eller annen søtning som tilsvarer melis)
ca 1 ts vaniljepulver
ca 2 ss kremfløte
noen dråper grønn konditor farge
Sukkerfri nonstop fra feks Atkins eller Sweet Switch, fåes kjøpt hos Helsekost (se på pakken ang karbo)
Du trenger også:
sugerør til “trestamme”
sprøytepose med tipp
Sett stekeovnen på 175 grader (oppe og nede varme)
Visp egg og søtning til stiv eggedosis.
Smelt smør og ha i hakket sjokolade som du smelter inn i smøret på laveste temperatur.
Tilsett det tørre: mandelmel, bakekakao og bakepulver i eggedosisen som røres varsomt inn.
Hell oppi sjokolade – og smør blandingen og vaniljeessens og rør varsomt.
Kle en ildfast form med bakepapir og hell røren oppi.
Sett formen midt i forvarmet stekeovn i ca 15 – 20 minutter (varierer fra ovn til ovn).
Sjekk med en kakestikke om kaken er gjennomstekt.
Slik lager du frostingen/ smørkremen: Visp alt sammen (bruk elektrisk visp eller kjøkkenmaskin) til du får en smørkrem som er passe myk og fast til å jobbe med.
Fyll en sprøytepose med smørkremen og dekorer kakestykkene, pynt gjerne med sukkerfri nonstop og stikk oppklippte sugerør nederst som trestamme.
Håper det vil smake!
Ønsker deg en god førjuls tid!
💗
#juletre #kake #sjokoladekake #lavkarbo #lowcarb