Lavkarbo sjokoladekake-juletrær

Hei!

Under to uker til julaften og idag deler jeg oppskrift på disse søte sjokoladekake juletrærne – søte uten sukker 😀

TIPS: Det er også kjempegodt med 100 gram hakket sukkerfri sjokolade (feks Sukrin sjokolade) blandet inn i kakerøren og hakkete valnøtter.

Sjokoladekake -juletrær

(samme oppskrift som Fransk sjokoladekake)

(1 liten kake, 20 cm form)

3 egg

1 1/2 dl sukrin melis ( eller annen søtning feks natreen)

2 ts bakepulver

2 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens

80 gram mandelmel (malte mandler, ikke fettredusert mandel mel) (ca 5 gram karbo pr 100 gram)

1 ts psyllium husk

2 ss bakekakao (11 gram karbo pr 100 gram)

 

Smørkrem /frosting

100 gram mykt smør

ca 200 gram sukrin melis (eller annen søtning som tilsvarer melis)

ca 1 ts vaniljepulver

ca 2 ss fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)

noen dråper grønn konditor farge

Sukkerfri nonstop fra feks  Atkins eller Sweet Switch, fåes kjøpt hos Helsekost (se på pakken ang karbo)

 

Du trenger også:

sugerør til “trestamme”

sprøytepose med tipp

 

Slik lager du kaken: Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning (smak til med søtning om eggedosien er søt nok!)  til luftig eggedosis.

Sikt resten av ingrediensene og rør det forsiktig inn i røren.

Hell røren over i en kakeform (ca 20 cm) og sett midt i stekeovnen i ca 15 minutt.

Sjekk med en kake-stikke om kaken er ferdig, den kan godt være bittelitt rå i midten for de som liker det.

 

Slik lager du frostingen/ smørkremen: Visp alt sammen til du får en smørkrem som er passe myk og fast til å jobbe med.

Fyll en sprøytepose med smørkremen og dekorer kakestykkene, pynt gjerne med sukkerfri nonstop og stikk oppklippte sugerør nederst  som trestamme.

 Håper det smaker!

 

Ønsker deg en super dag!

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

                                          💕

 

#lavkarbo #sjokoladekake # sjokoladekaketrær

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg