Reklame | Cosori.no
Hei,
Scones er bare såååå godt og disse lavkarbo vennlige sconesene er kjempegodt og smaker ganske så likt på vanlige scones. Se oppskrift under bildene 😘💗😊
Scones
(Ca 5-6 stk)
2 egg
1 ss sukrin gold (eller annen søtning)
75 gram havrefiber
15 gram kokosmel
1,5 ss psyllium/ fiber husk
1 toppet ss bakepulver
1 ts pofiber
1 ts salt
1,5 dl (halvt beger) rømme
1 dl kremfløte
Start med å vispe egg og sukrin i ca 5 minutt, jeg bruker kjøkkenmaskin med ballongvisp.
Jeg bytter ballongvispen med eltekrok og heller de tørre ingrediensene oppi eggene.
La kjøkkenmaskinen gå på lav fart.
Tilsett rømme og kremfløte.
La deigen stå i ca 5 minutt (psyllium /fiber husk trenger noen minutter så blir deigen fastere) så har du en fast deig det skal være mulig å rulle boller med.
Dersom deigen er for våt fortsatt kan du tilsette litt mer havrefiber/kokosmel.
Rull 5-6 boller /scones og legg de på stekeplate ikledd bakepapir.
Skjær et kryss i hver scones og prikk med en gaffel (som du ser på bildene)
Pensle med litt vann eller vispet egg på toppen, og dryss gjerne litt havrefiber over før de settes i ovnen.
Ikke forvarm stekeovnen, men sett sconsene midt i kald ovn og skru varmen opp til 200 grader (over og under varme).
Stek ca 30 minutter til sconesene er gjennomstekte, legg gjerne et bakepapir over de dersom de begynner å bli mørke på toppen.
Avkjøl sconesen på rist.
Steking i airfryer:
Ikke forvarm airfryer, men legg 4 scones i kurven på airfryer, spay eller smør litt matolje over de, og stek på 180 grader i 10 minutter til de er gjennomstekte. (jeg bruker matolje her da de blir mer sprø når de er ferske, men myke inne)
Om du ønsker deg en airfryer så har jeg en rabattkode til deg: katrine15 gir 15% rabatt på alle varer hos Cosori.no 💗
De er aller best ferske, men absolutt fortsatt gode med feks smør og syltetøt dagen etter også!
Håper det vil smake!
Ønsker deg en god dag!
💗
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #scones #frokosttips #lowcarb #nutrition
Hei dette så spennende ut! jeg har begynt på en ny diet nå og denne har virkelig hjulpet meg. Sjekk den ut!
https://bit.ly/3dpzQnT
Tusen takk 😊 lykke til med dietten 😊😊
Ser gode ut!
Tusen takk 💖 Ble veldig gode 😄😊😊
Hei ☺️
Kan disse fryses ? ☺️
Ja, det kan de, men de er aller best ferske og nylaget 😊😊😊❤️
Jeg trodde pofiber og fiberhusk var det samme? Er det eventuelt noe annet man kan erstatte pofiber med? Jeg har så mye rart i skapet nå som jeg mest sannsynlig bare får brukt en gang (og dyrt er det med disse spesialtingene) og må hive tilslutt 🙁
Fiberhusk og psyllium er det samme. Pofiber og havrefiber er ganske like. Du kan droppe pofiberet i denne baksten om du ikke har det, det har jeg selv gjort flere ganger, går helt greit, men blir best med litt pofiber synes jeg. ☺️
Om du har Xanthangum kan du tilsette 1/2 ts med det istedenfor pofiber. ☺️
Lekre scones 🤩
Tusen takk 😍😍😍
Prøver Sconesene dine i dag 🤗 Gleder meg til resultat 👏🏻
Så gøy🤩 Håper det vil smake💗❤️💗🥰
Har du, eller noen andre lesere av bloggen, prøvd å lage hele deigen men bare steke én om gangen og oppbevare deigen i kjøleskapet over noen dager? Siden de er best nystekt og siden jeg har en litt kresen mann (som bør spise lavkarbo)
Det har jeg dessverre ikke prøvd ☺️
hei
kan man bruke mandelmel istedenfor kokosmel?
Jeg synes det blir best med kokosmel, men du kan bruke mandelmel om du bruker fettredusert mandelmel kan du bruke samme mengde som kokosmel, om du bruker «vanlig» mandelmel bør mengden nesten dobles…🥰
Steketid og temperatur i stekeovn?
200 grader (over og under varme) i ca 20 min.