Hei,
Har du prøvd å lage lavkarbo risotto før? Det er faktisk enda enklere enn vanlig risotto. Risen er her byttet ut med blomkålris. Du kan lett lage blomkålris selv ved å raspe en rå blomkål eller bruke en kjøkkenmaskin med kniver og kjøre et par omganger til du får blomkålris. Det går også ann å kjøpe ferdig blomkålris i pose i dagligvarebutikk, det pleier å være like ved ferdige salater på pose.
Risotto med kylling
(2 porsjoner)
1 ss smør eller matolje
200 gram blomkålris (ferdig pose)
1 finhakket gul løk
ca 200 -250 gram kyllinglårfilet, strimlet
2 store ferske sjampinjong sopp
2- 3 stk vårløk
krydder: salt, pepper, paprika krydder, gurkemeie, grillkrydder
ca 1 ss soyasaus
1 ts sukrin gold
ca 2 – 2,5 dl vann
1/2 grønnsaks buljongterning
revet parmesan ost (ca 3 ss totalt)
Stek i en stekepanne finhakket løk til den er myk og blank.
Tilsett så strimlet kylling til den er gjennomstekt, tilsett salt, sukrin gold og krydder og soyasaus.
Skjær opp soppene og skjær i skiver med vårløk, og stek sammen med kyllingen.
Kok opp vann og buljong i en liten kasserolle.
Stek i en annen stekepanne blomkålris og tilsett litt gurkemeie til risen får en fin lys gulfarge.
Hell litt og litt av vannet over blomkålrisen og la det småkoke inn i blomkålrisen.
Tilsett så den stekte kylling-blandingen og 1 ss revet parmesanost som blandes inn.
Server med ca 1 ss revet parmesanost toppet på hver porsjon.
Server og nyt!
Håper det smaker!
Ønsker deg en flott dag!
💗
Følg meg gjerne på instagram for mer inspo: @katrinestenhjem
#lavkarbo #lowcarb #risotto #blomkålris #kylling #middag
Vil prøve dette:)
Ja, jeg liker denne veldig godt ❤️ håper du vil like den 🥰🥰
Ja, jeg prøvde i går. Takk for oppskriften:)