Lavkarbo risotto

 

Hei,

Har du prøvd å lage lavkarbo risotto før? Det er faktisk enda enklere enn vanlig risotto. Risen er her byttet ut med blomkålris. Du kan lett lage blomkålris selv ved å raspe  en rå blomkål eller bruke en kjøkkenmaskin med kniver og kjøre et par omganger til du får blomkålris. Det går også ann å kjøpe ferdig blomkålris i pose i dagligvarebutikk, det pleier å være like ved ferdige salater på pose.

Risotto med kylling

(2 porsjoner)

 

1 ss smør eller matolje

200 gram blomkålris (ferdig pose)

1 finhakket gul løk

ca 200 -250 gram kyllinglårfilet, strimlet

2 store ferske sjampinjong sopp

2- 3 stk vårløk

krydder: salt, pepper, paprika krydder, gurkemeie, grillkrydder

ca 1 ss soyasaus

1 ts sukrin gold

ca 2 – 2,5 dl vann

1/2 grønnsaks buljongterning

revet parmesan ost (ca 3 ss totalt)

Stek i en stekepanne finhakket løk til den er myk og blank.

Tilsett så strimlet kylling til den er gjennomstekt, tilsett salt, sukrin gold og krydder og soyasaus.

Skjær opp soppene og skjær i skiver med vårløk, og stek sammen med kyllingen.

Kok opp vann og buljong i en liten kasserolle.

Stek i en annen stekepanne blomkålris og tilsett litt gurkemeie til risen får en fin lys gulfarge.

Hell litt og litt av vannet over blomkålrisen og la det småkoke inn i blomkålrisen.

Tilsett så den stekte kylling-blandingen og 1 ss revet parmesanost som blandes inn.

Server med ca 1 ss revet parmesanost toppet på hver porsjon.

Server og nyt!

 

Håper det smaker!

Ønsker deg en flott dag!

💗

 

Følg meg gjerne på instagram for mer inspo: @katrinestenhjem

 

 

 

#lavkarbo #lowcarb #risotto #blomkålris #kylling #middag

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg