Chiapudding (lavkarbo)

Hei!

Chiapudding er enkel, sunn og god mat. Idag har jeg laget en chiapudding med frisk babyspinat for å gjøre dette lille måltidet enda sunnere! Spinat inneholder så å si ingen karbohydrater og er i tillegg rik på  blant annet Kalium, Folat og Magnesium (i følge matvaretabellen).

Jeg får ofte spørsmål angående chiafrø og om det er det samme som quinoa: chiafrø og quinoa er vidt forskjellige så må på ingen måte forveksles.

Chiafrø inneholder lite karbohydrater, ca 7,7 gram karbo pr 100 gram vare (ifølge matvaretabellen), og i denne puddingen trengs det kun 2 spiseskjeer, dvs ca  1,4 gram karbo.

Chiapudding med spinat

(1 porsjon)

2-3 never med frisk babyspinat

2 dl kokosmelk

2 ss chiafrø

noen dråper flytende natreen eller annen søtning

Topping: kokosmasse, skivete mandler og blåbær

Du trenger også en stavmikser.

Bruk en stavmikser og miks kokosmelk og spinat godt sammen til en fin grønn farge.

Tilsett chiafrø og visp med en gaffel.

Smak til med  søtning.

Hell over på et glass med tilhørende lokk og sett kaldt i minst 2 timer. Jeg har spist dette noen timer etter det har laget så om det står over natten så vet jeg ikke hvordan grønn fargen holder seg dagen etter… 🙂

Topp med gjerne blåbær, kokosmasse og skivete mandler og nyt!

Håper det smaker!

Ønsker deg en flott dag videre!

8 kommentarer
  1. Enda ikke laget eller smakt chiagrøt/pudding jeg…må skjerpe meg ..hehe.. Ser jo så godt ut og den grønne her var jo lekker ..Klem <3

  2. På posen med chiafrø jeg har, står det at man ikke anbefaler mer enn maks 15 gr frø pr dag. Det er ca. en ss..eventuelt 1 1/2 av dagens mindre ss. Skjeene var større før i tiden. 🙂 Det skal visst skyldes at chiafrø kan gi svært kraftige, allergiske reaksjoner.

   Dermed har jeg litt problemer med å bli imponert over disse såkalte superfrøene. De likner på valmuefrø ( som heller ikke skal inntas i større mengder pga opium), og de produserer slim som linfrø ( som heller ikke skal inntas i store mengder).

   1. Riktig det du sier, det står på pakken. Tenker det er best å prøve seg frem i tilfelle en er allergisk, men det gjelder all “ny” mat en prøver første gang. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg