Hei,
Chiapudding er kjempegodt og enkelt å lage, jeg liker best å bruke Santa Marias sin kokosmelk på boks og da bruker jeg mest av den tykke delen og litt av den helt flytende (kokosvannet) for å få et fast og raskere resultat. Bruker du en “tynn” kokosmelk er det lurt å røre litt om innimellom så ikke chiafrøene synker til bunnen.
Jeg har her toppet med bjørnebær som inneholder ca 4,9 gram karbo pr 100 gram i følge matvaretabellen.no. jeg har også pyntet med spiselige blomster nemlig blant annet tørkete rødkløver, men de er kun pynt da de er ganske så tørre å spise (!)
Chiapudding med kokosmelk
(1 porsjon)
2 dl kokosmelk (1,5 gram karbo pr 100 gram)
2 ss chiafrø (dette varierer noe fra merke til merke;Helios: 4,9 gram karbo pr 100 gram)
smak til med flytende natreen eller annen søtning
Miks med en gaffel sammen kokosmelk og chiafrø, smak til med søtning og topp det hele med bær, eventuelt bland bærene inn i chiapuddingen.
Sett det i kjøleskapet i minst 2 timer, kan godt stå over natten.
Så har du en deilig og sunn frokost som venter deg klar for å nytes neste morgen.
Håper det smaker!
Pimp opp chiapuddingen gjerne med Bodylabs sine Zero topping salted caramel, Zero topping strawberry eller Zero topping chocolate:
.
Ha en fin dag!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #sukkerfri #chiafrø #chiapudding
Jeg føler ikke jeg trenger noe søtning til en gang, så lenge jeg har litt bær/smoothie/saus oppå etterpå 🙂 Nam <3
Ja det er kjempegodt med masse bær 😀🥰
Fristende!
Tusen takk ❤️😀