Hei,
Har du fått med deg cottage cheese pizzabunn trenden? Denne virale pizzabunnen ser en overalt på sosiale media og er nok grunnen til at det hele tiden er utsolgt for cottage cheese (ihvertfall her jeg bor)😅😅😅
Jeg har prøvd og feilet flere ganger med denne bunnen, men kom endelig frem til en bunn som hang sammen og som smakte godt! Jeg har til og med fått tilbakemelding om at dette er “den beste lavkarbo pizzaen hun hadde smakt!”
Så nå lurer jeg på hva du synes om denne pizzaen?
Denne pizzaen ble veldig god (bare se bort ifra alt rotet på kjøkkenbenken bakerst på bildet 😅)
Cottage cheese pizza:
(1 liten pizza til en person)
100 gram cottage cheese
50 gram revet ost
1 egg (medium)
en liten klype salt
1/2 ts løkpulver
1/2 ts hvitløkspulver
Hvit pizzasaus (denne sausen er litt på slump):
ca 1 ss creme fraiche
litt salt etter smak
hvitløkspulver etter smak
finhakket (eller tørket) gressløk etter smak
Rør alle ingrediense godt sammen til den hvite pizzasausen.
Cottage cheese pizzabunn lages slik: Kjør alle ingrediensene til pizzabunnen med en stavmikser til en glatt masse.
Bre utover bakepapir (ca 0,5 cm i tykkelse) og stek bunnen i airfryer på 200 grader i 10 minutter.
(eller i stekeovn: 180 grader i ca 15-20 minutter, følg med!)
Ta ut kurven med pizzabunnen og smør hvit pizzasaus og dryss ost over (jeg hadde masse ost)
Sett kurven inn igjen i airfryer og stek videre på 180 frader i 5-6 minutter (stekeovn; 180 grader i ca 10 minutter, eller til osten er smeltet).
Jeg toppet ferdig stekt pizza med spekeskinke, syltet rødløk og basilikum blader.
Håper det vil smake!
#cottagecheese #cottagecheesepizza #pizza #pizzabianco #hvitpizza #lavkarbo #glutenfri #lowcarb
Må prøves!
Hvordan er fremgangsmåten på og lage pizza bunnen?
Fremgangsmåten står under bildene her❤️🥰
Er det 50 gram med ost i bunnen? Eller er det til toppingen?
Det er til bunnen. Toppingen er valgfritt 😄🥰
Fremgangsmåten står under bildene her❤️🥰
Bruken av cottage cheese som hovedingrediens i pizzabunnen gir et nytt og sunt alternativ til den vanlige hvetebunnen. Denne oppskriften gir ikke bare et lavt karbohydratinnhold, men også en god kilde til protein, noe som gjør pizzaen til et næringsrikt måltid. Det er flott å se hvordan man kan tilpasse klassiske retter for å gjøre dem mer helsebevisste uten å gå på kompromiss med smak eller konsistens. Visit us Telkom University Jakarta
Er det mulig å erstatte egget med noe annet – for oss med eggallergi?
Det har jeg dessverre ikke testet!
Hei Katrine, har laget din supre lavkarbo pizza ofte 🙂👍🏻tusen takk ! Med vri på type ost – f eks litt feta – i bunnen sammen med cottage cheese – fungerer også bra! Også blandet litt mos av squash eller gulrot i – alt etter rester i kjøleskapet👏 og bunnen som basis fungerer også godt med en neve boghvetemel eller litt havregryn i👏 vennlig hilsen Anne
Så kjekt å høre at du liker pizzaen🥰😍 og takk for tips med å putte inn litt andre ingredienser også, takk for tips🥰 det må testes❤️🥰
Hei, jeg prøvde meg i dag på oppskriften men jeg syns bunnen blei så våt/fuktig under slik at den var litt håpløs å ta av?? Hva gjør jeg galt ?