Hei!
OMG!
Denne kaken ble virkelig nydelig!
Bunnen er laget av mandelmel og toppet med krem blandet med mascarpone ost – som er en NYDELIG kombinasjon.
Topper du med friske bær så har du en herlig sommerkake!
Karbohydrater pr 100 gram er hentet fra matvaretabellen.no og Funksjonellmat.no (fibersirup gold)
Sommerkake med mascarpone krem
Kakebunn:
4 eggehviter
80 gram sukrin gold eller annen sukrin
150 malte mandler (6,3 gram karbo pr 100 gram)
1 ts bakepulver
3 ss fibersirup gold (6,0 gram karbo pr 100 gram)
Form: ca 20 x 30 cm (gjerne en “lasagne” form)
Topping:
2 dl fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)
200 gram mascarpone ost (4,3 gram karbo pr 100 gram)
sukrinmelis etter smak
noen dråper vaniljeessens etter smak
Pynt:
Bringebær (3,2 gram karbo pr 100 gram)
Sett stekeovnen på 175 grader over og under varme.
Visp eggehvitene til stivt hvitt skum.
Bland inn malte mandler, sukrin, fibersirup og bakepulver. Hell røren over i en lasagne form eller lignende dekket med bakepapir i bunnen.
Sett kaken nest nederst i stekeovnen. Og stek ca 20 minutter. Følg med da steketiden kan variere fra ovn til ovn.
Avkjøl kaken.
Lag toppingen:
Visp fløten til den er stiv og tilsett mascarpone osten, rør den forsiktig inn.
Smak til med sukrinmelis og vaniljeessens
Smør kremen over den avkjølte kaken og sett den gjerne noen minutter i fryseren så den får “satt seg litt” før du skjærer den oppi passende stykker.
Topp gjerne med friske bringebær eller andre bær du liker.
Håper det smaker!
GOD SØNDAG OG ST HANS!
#lavkarbo #kake #lavkarbokake #sommerkake
Riktig god St Hans til deg også 🙂 Sjelden kake her i huset, men da må den i såfall være både sukker og laktosefri 😀
Det så kjempegodt ut 🙂 Og friskt med bringebær på 🙂
Tusen takk <3