Eggefaste meny

Hei og godt nyttår!

Er det flere som har kost seg myyyye i desember? Jeg har spist en god blanding av lavkarbo og høykarbo og lagt på meg hele 6 kg !!!! Mye er nok vann som samler seg opp når en spiser blant annet karbohydrater.

Men det blir for mange kg for meg, det blir rett og slett ” for tungt” for kroppen og jeg begynner å verke i knær og hofter blant annet.

Igår begynte jeg på eggefaste, og har planlagt en 3 dagers eggefaste. Idag har jeg gått ned 2 kg allerede, så dette er ganske effektivt!

Eggefaste er en super måte å rense kroppen for karbohydrater, få ut overflødig væske som gjerne samles opp etter mye spising av karbohydrater og krympe magen litt så metthetsfølelsen økes.

 

OBS: Eggefaste er ikke for alle, og om du har en sykdom (feks diabetes type1) bør du spørre legen om eggefaste er greit å prøve.

 

Egg inneholder  proteiner, omega 3-fettsyrer og 6 forskjellige vitaminer, jeg tar vitamin C som tilskudd.

 

Kilder: Jeg har brukt blant annet Smorjesus.no sine tips på eggefaste.

 

  1. måltid: Fettkaffe med et helt egg (oppskrift under bildene)

 

2. måltid: 2 stk osteknekk med 2 egg

 

3. måltid omelett med 4 egg, kan eventuelt spises i 2 omganger feks til kveldsmat)

 

En eggefaste er en faste som skjer over et par dager hvor en spiser hovedsakelig egg, ost, og smør, gjerne mct olje.

Slik kommer kroppen i ketose og da omdannes fettlageret ditt til ketoner som cellene dine bruker til energi.

 

Eggefaste regler:

  • En må spise hele egg (både hvitten og plommen) som er hovedkilden til fett og protein
  • Du må spise 1 ss (15g/ml) godt fett per egg du spiser (smør, olivenolje, kokosolje, MCT-olje eller dyrefett, gjerne majones)
  • Du må spise minst ett egg innen 30 minutter fra du har stått opp (denne kan du stå over hvis du er vant med periodisk faste/keto fra før)
  • Du må spise et eggbasert måltid hver tredje til femte time
  • Du må spise et måltid selv om du ikke er sulten
  • Du kan spise rundt 28 g full-fet ost til hvert egg du spiser
  • Du må spise minst seks hele egg hver dag
  • Tenk gjerne dyrevelferd og miljø- eggene bør være lokale, frittgående og økologiske
  • Siste måltid bør være 3 timer før du skal legge deg
Pass på å få i deg nok salt, spesielt hvis du kommer fra et høy-karbo kosthold. Kroppen vil tømme seg for mye væske og elektrolytter, som kan føre til det som er kjent som «KETO-influensa».
Hvis du føler deg slapp, sliten eller får hodepine ta en saltshot (1ts himalaya-/havsalt i et glass med vann).
Hvis dette er første gang kroppen din tester ut KETO, er det greit å vite at det er veldig vanlig å få hodepine, bli litt kvalm, oppleve diare og lignende i starten.
Hva er MCT olje godt for?
Mct kan erstatte karbohydrater som rask energikilde og bidrar til å sette kroppen i fettforbrenninsmodus. Da vil man redusere den ubehagelige sultfølelsen fra lavt blodsukker.  Noen kan bli dårlig av mct olje som feks kvalme, diare, luft i magen, da kan det være lurt å minske mengden, eller ta en liten pause.

På eggefaste spiser man 6 -12 egg hver dag.

Og til hvert egg spiser man 1 ss fett (15 gram)

Fettet kan være smør, kokosolje Mct olje, eller majones.

På eggefaste spiser du kun egg, fett og ost i 3-5 dager deretter går du over på strikt lavkarbo (under 20kh pr dag, helst mindre)

Når eggfasten din er ferdig anbefales det å ha to dagers «utfasing» hvor du i to dager fortsetter å spise eggbasert frokost og lunsj, men avslutter dagen med en keto-vennlig middag (maks 20 g karbohydrater).

 

Dagens meny:

 

Slik lager jeg fettkaffe (med egg)/ eggelatte:

Visp godt sammen egg ( kjør gjerne egget med stavmikser til det blir fluffy, det blir best synes jeg) , bland inn gjerne noe søtning etter ønske (jeg bruker noen dråper flutende natreen) og 0,5 dl kremfløte og smør/ mct olje/ kokosolje.

Hell dette oppi en kopp med rykende fersk kaffe og visp godt sammen.

Jeg toppet med litt kanel.

 

 

2 stk osteknekk med egg:

2 osteskiver (gjerne ferdig oppskåret da de er tykkere enn de du skjærer selv, om du skjærer osten selv så legg gjerne 2 osteskiver oppå enannen.)

Stek på bakepapir i stekeovn: 200 grader i ca 10-12 minutter til osten begynner å boble og bli gylden.

Kok 2 stk egg, jeg liker de bløtkokt (fast hvite) og koker vann og legger 2 egg i kokoende vann, skrur ned temperaturen (fra 9 til 6) og lar de koke i 7 minutter.

Ta ut bakepapiret med osteknekkene fra stekeovnen og la de avkjøles imens du koker egg.

Topp osteknekk med oppskåret egg og majones.

 

 

Omelett med 4 egg:

4 egg

4 ss kremfløte

1/2 ts salt

litt pepper

en-to håndfull revet hvitost

Chiliflak til topping

Visp egg, kremfløte, salt, pepper  godt sammen.

Hell over i en stekepanne og stek til toppen er fast.

Topp med ost.

Brett ene delen over og stek videre til gjennomstekt.

 

 

Ønsker deg en fin dag!

 

 

#eggefaste #lavkarbo #restart #mct #kickstart #ketose #meny

 

9 kommentarer

    1. Hei 😊

      Hva skjer hvis man tilsetter litt ost og skinke (0 karbo) i omeletten? Vil det ødelegge prosessen?

      1. Jeg har ikke testet med skinke, har først nå i utfasing perioden begynt med skinke. Eggefaste er jo en rensing av kroppen så om en tilsetter flere matvarer blir det nok ikke helt optimalt 🤷‍♀️ Men ost går bra❤️ masse lykke til 🫶👏✨🥰

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg