Fish&chips på lavkarbo-vis

Hei!

Dagens oppskrift er hjemmelaget fish&chips, men på lavkarbovis.

Fish & chips

(2 porsjoner)

2 stk hvit fiskefilet i porsjonspakker feks torsk: tilsammen 250 gram

1 ss mandelmel

1 ss sesammel

1 egg

25-30 gram bacongull (fin-most)

salt, pepper og gjerne litt grillkrydder

 

Chips: sellerirot-fries:

1/2 sellerirot

salt

 eventuelt pepper

matolje

 

Start med å tine fisken (dersom den er fryst) gjerne dagen før i kjøleskapet.

Forbered 3 skåler:  skål 1 med mandel og sesammel blandet inn med salt, pepper og grillkrydder,

skål 2 med et vispet egg

og skål 3 med most bacongull (kjør enten bacongull i en blender/stavmikser eller ha det i en brødpose/plastpose og mos den med en kjevle.

Sett på stekepannen  og ha gjerne litt smør i.

Legg fiskefiletene oppi mel-blandingen først, så i egget og tilslutt bacongull.

Stek fisken godt på begge sider i stekepannen på middels varme.

 

Slik lager du chips:

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skrell selleriroten og skjær i staver på lignende størrelse som pommes fries. Legg sellerirot-fries utover et stekebrett med bakepapir. Strø salt og eventuelt pepper over, og ringle litt matolje over før du setter brettet inn i stekeovnen på midterste rille i ca 30 minutter

Server sellerirot fries/chips og fisken sammen med feks  rømmedressing (litt rømme, majones, salt og hvitløk) og en deilig salat (jeg hadde kun cherry tomater denne gangen 😀 )

Håper det smaker!

 

#lavkarbo #fish&chips

 

9 kommentarer

Siste innlegg