Fiskegrateng (lavkarbo)

Hei,

Fiskegrateng er bare sååå godt! Dette er min favoritt fiskemiddag 💗

 

 

Fiskegrateng

(4 porsjoner)

 

500 gram tint torskefilet eller annen hvit fisk

ca 4 stk vårløk, eller en stk purre

2 dl kremfløte

4 ss Tine kremost, naturell

1/2 ts malt muskatnøtt

4 eggeplommer

4 eggehviter

ca 1 1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1 ts løkpulver

Topping: ca 60 gram knust bacon chips (knuses med kjevle slik jeg gjorde, eller mer finmost med en food prosessor).

 

 

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme).

Start med å lage hvit saus:

Ha kremfløte og kremost i en kasserolle og varm opp til kokepunktet, bland inn muskatnøtt og en eggeplomme om gangen, sett tilsides.

Ha eggehvitene i en helt ren bolle og pisk de stive.

Kutt fisken i mindre stykker (ca 2 cm store terninger).

Klipp eller kutt vårløken (eventuelt purren) i mindre deler.

Bland forsiktig fisk og vårløk inn i den hvite muskatsausen, tilsett salt, pepper og løkpulver og vend inn pisket eggehvite.

Hell over i en ildfast form.

Dryss over knust bacon chips.

Stek midt i stekeovnen på 170 grader i ca 1 time til fiskegratengen er fast.

Server med en frisk salat til.

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en flott dag!

💗

 

#lavkarbo #lowcarb #keto #verdensbestefiskegrateng #hvaskalvispise

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg