Hei!
Dette er en formkake som smakte vanvittig godt og friskt av sitron, den er toppet med sukrinmelis glasur som blir ekstra god når du blander med fun saft. Oppskriften finner du nedenfor bildene.
Liten sitron-formkake
(form: ca 20 cm X 10 cm)
3 egg
3 ss sukrin gold
1 ss flytende natreen
1 knivspiss med salt
1 toppet ts med finrevet sitronskall
1 ts bakepulver
25 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert) (4 gram karbo pr 100 gram, matvaretabellen.no)
35 gram kokosmel (finmalt kokos) ( 18 gram karbo pr 100 gram, funksjonellmat.no)
6 ss fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram, Tine.no)
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Visp egg og søtning til stiv eggedosis ( smak gjerne til med søtning) . Vend forsiktig inn alt det tørre og tilsett 6 ss fløte.
Vask en sitron og finrrasp skallet av den nok til en toppet teskje med skall. Bland dette inn i røren.
Hell røren over i en liten brødform (jeg kledde formen først med bakepapir) eller lignende som tåler steking.
Stek kaken midt i ovnen og stek i ca 30 minutter (følg med!)
Avkjøl kaken litt.
Topp kaken med melis glasur laget med sukrin melis og litt sterk fun saft. Dryss gjerne over frosne bringebær-biter til pynt.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
#formkake #sitronkake #lavkarbo
Hei:) jeg bare lurer på hvordan fikk du det til å lage eggedosis. Blandet 3 egg(hele egg siden det ikke står plommer eller eggehvit) sammen med sukker og det blei aldri stivt. Bare flytende som vann. Prøvde 2 ganger. Takknemlig for tips!
Mvh. Barbora
Jeg bruker en kjøkkenmaskin til å vispe egg og søtning til eggedosis, for en må vispe leeeeenge til det blir en stiv eggedosis 🙂 Ja det skal være hele egg 🙂