Greske kjøttboller (lavkarbo)

Hei!

Noe av det jeg savner mest fra Hellas er all den gode maten som de greske kjøttbollene 🙂

Idag deler jeg oppskrift på et gresk måltid; greske kjøttboller, tzatziki, gresk salat og sellerirotfries (istedet for pommes frites)

 

Greske kjøttboller

(10-12 stk kjøttboller)

400 gram lammekjøttdeig eller vanlig kjøttdeig

1 egg

ca 2 ts salt (dersom kjøttdeig uten salt)

1 ts pepper

1 fedd hvitløk (presset med hvitløkspresser)

1/2 chilli (fjern frøene med en kniv og finhakk chilien)

ca 2 ss  finhakket fersk persille (kan også bruke tørket)

litt finhakket rosmarin, eventuelt tørket (ca 1/2 ts)

 

Sett stekeovnen på (oppe og nede varme) 200 grader.

Bland sammen ingrediensene til kjøttbollene og form til kjøttboller, jeg fikk tilsammen 11 stk.

Legg kjøttbollene på en stekeplate ikledd bakepapir.

Sett de midt i stekeovnen for steking i ca 20 minutter, følg med!

Når de er gjennomstekte er de ferdige.

 

Tzatziki

1 ss sitronsaft av sitron

1/2 agurk

1 ss hakket persille

1 fedd hvitløk, presset med hvitløkspresser

1 1/2 dl gresk yoghurt

salt (etter smak)

pepper (etter smak)

 Grov rasp agurken og press væsken av den med et kjøkkenhåndkle.

Finhakk persillen, press hvitløken og  tilsett  sitronsaft, yoghurt, salt, pepper og bland alt sammen.

La den stå i kjøleskapet ca 30 minutter før servering.

 

Sellerirot fries

1 sellerirot (ca 400-500 gram)

litt olivenolje

salt og pepper

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).

Skrell selleriroten og skyll den.

Skjær så i staver på samme størrelse som pommes frites.

Legg sellerirot stavene utover et stekebrett ikledd bakepapir og dryss salt over, avslutt med å ringle litt matolje feks olivenolje over tilslutt.

Sett til steking midt i stekeovnen i ca 30 minutter.

Er de fortsatt lyse og myke etter 30 minutter i ovnen, kan du settet stekebrettet høyere opp og steke et par minutter til de har fått farge og blitt med crispy, men følg med de blir fort brente!

 

Gresk salat

1/2 agurk

1 stk stor tomat

1/2 rødløk

Fetaost (jeg hadde her fetaost på glass i olje og krydder)

et par blader hjertesalat (kan sløyfes)

 

Skjær alt opp i ønsket størrelse og bland sammen, ringle over med litt olivenolje.

 

Server og nyt et gresk måltid!

 

Ønsker deg en flott dag!

 

 

Følg meg gjerne på instagram for mer inspo: @katrinestenhjem

 

#lavkarbo #middag #greskekjøttboller

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg