Hei 😊
Denne retten er skikkelig digg og tar meg tilbake til Hellas 💙. Tenkte at nå må jeg få postet denne retten, før sommeren plutselig er forbi.
Retten så jeg første gang hos Gunnhild Stordalen sin instagram konto. Dette er mer et tilbehør så du kan ha feks stekt kylling til eller grillspyd for å nevne noe.
Aubergin inneholder kun 2,5 gram karbo per 100 gram, og squash inneholder 2,2 gram karbo per 100 gram i følge matvaretabellen.no.
Smak av Hellas: squash og aubergine i skiver med fetaost
(3-4 porsjoner)
1 squash
1 aubergine
olivenolje
salt
Fetaost-saus
1 hvitløks båt
100 gram feta ost
1 ss rømme eller creme fraiche
saft av 1/2 sitron
1 ts salt
1 ts mint pulver (jeg brukte ferske mint blader, et par stykker etter smak)
litt kaldt vann til du får en kremete konsistens
Topping:
valnøtter (ristet: stekt i stekepanne med litt salt)
ca 1-2 stk vårløk i skiver
ferske urter, jeg brukte mynte blader
Slik gjør du: Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)
Skjær i tynne skiver squash og aubergine og legg på stekeplate med bakepapir.
Dryss salt og hell litt matolje over.
Stek til de er møre og begynt å tørke litt, ca 20 minutter (følg med)
Lag Fetaost-sausen:
Mos alle ingrediensene til sausen i en blender eller med en stavmikser, tilsett litt vann for å en kremet konsistens.
Når squasj og aubergin skivene er ferdig stekt legges de på et serveringsfat, ringle olivenolje over og hell sausen over, dryss over vårløk i skiver og ristede valnøtter (stek valnøttene lett i stekepanne med litt salt) og ferske urter, jeg brukte her ferske mynte blader.
Håper det vil smake!
Ønsker deg en super dag!
💗
#lavkarbo #lowcarb #greskmat #greskesmaker #fetaost #aubergine #squash