Gul kake til påske (lavkarbo)

Hei!

Den gule kaken passer fint nå som det er påske, og pynter du med sukrin marsipan egg (lag selv) så blir det en skikkelig påskekake 🙂

Kaken er både sukkerfri og glutenfri.

Fibersirup gold inneholder 8 gram karbo pr 100 gram og kan sløyfes viss du tenker det blir for mye karbo, jeg har tilført fibersirup da den gir en noe rundere smak og demper litt den kjølige sukrin smaken.

Gul kake/Suksessterte

(20 cm kakeform)

4 eggehviter

100 gram sukrin melis (eller annen søtning)

2 ss fibersirup gold (8 gram karbo pr 100 gram)

150 gram malte mandler (6,3 gram karbo pr 100 gram)

1 ts bakepulver

 

Gul krem

6 eggeplommer

100 gram sukrin melis

2 dl fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)

2 ts vanilje pulver / vaniljessens (etter smak)

170 gram smør (0,5 gram karbo pr 100 gram)

Sett stekeovnen på 175 grader.

 

Lag bunnen:

Ha 4 eggehviter (ta vare på eggeplommene som skal brukes i den gule kremen)i en ren bolle og visp til den er blitt fluffy og hvit. Visp inn fibersirup gold.

Bland inn forsiktig det tørre (sukrin, mandelmel og bakepulver ).

Hell røren i en kakeform ca 20 cm og sett midt i ovnen i ca 20 minutt. Kjekk med en kakestikke om kaken er ferdigstekt.

 

Så lager du den gule kremen:

Start med å ha 6 eggeplommer i en tykkbunnet kasserolle sammen med fløte, vanilje og sukrin.

La dette  få et lite oppkok til det begynner å tykne mens du rører hele tiden. Sett det så et kjølig sted for å avkjøles.

Nå kan du vispe smøret til  det blir hvitt.

Pisk så inn den gulekremen (som nå er helt  avkjølt)  i smøret.

 

TIPS:Er den veldig flytende så kan du sette kremen  noen timer i kjøleskapet så vil den tykne.

Legg den gule kremen  utover kaken.

Pynt gjerne med litt raspet sukkerfri sjokolade.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god påskehelg!

 

 

 

 

#lavkarbo #påske #suksesskake #gulkake

5 kommentarer

    1. Suksesskake er kjempegodt 🙂 Jeg tror ikke jeg har smakt sukkerfri før, men det er jammen verdt å prøve 🙂 Håper du koser deg Katrine <3

    2. hei hei. skulle eggehviter piskes til marengs? jeg fikk eggehviter hvite og fluffy etter 2 min ca. ble det riktig?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg