Hei!
Den gule kaken passer fint nå som det er påske, og pynter du med sukrin marsipan egg (lag selv) så blir det en skikkelig påskekake 🙂
Kaken er både sukkerfri og glutenfri.
Fibersirup gold inneholder 8 gram karbo pr 100 gram og kan sløyfes viss du tenker det blir for mye karbo, jeg har tilført fibersirup da den gir en noe rundere smak og demper litt den kjølige sukrin smaken.
Gul kake/Suksessterte
(20 cm kakeform)
4 eggehviter
100 gram sukrin melis (eller annen søtning)
2 ss fibersirup gold (8 gram karbo pr 100 gram)
150 gram malte mandler (6,3 gram karbo pr 100 gram)
1 ts bakepulver
Gul krem
6 eggeplommer
100 gram sukrin melis
2 dl fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)
2 ts vanilje pulver / vaniljessens (etter smak)
170 gram smør (0,5 gram karbo pr 100 gram)
Sett stekeovnen på 175 grader.
Lag bunnen:
Ha 4 eggehviter (ta vare på eggeplommene som skal brukes i den gule kremen)i en ren bolle og visp til den er blitt fluffy og hvit. Visp inn fibersirup gold.
Bland inn forsiktig det tørre (sukrin, mandelmel og bakepulver ).
Hell røren i en kakeform ca 20 cm og sett midt i ovnen i ca 20 minutt. Kjekk med en kakestikke om kaken er ferdigstekt.
Så lager du den gule kremen:
Start med å ha 6 eggeplommer i en tykkbunnet kasserolle sammen med fløte, vanilje og sukrin.
La dette få et lite oppkok til det begynner å tykne mens du rører hele tiden. Sett det så et kjølig sted for å avkjøles.
Nå kan du vispe smøret til det blir hvitt.
Pisk så inn den gulekremen (som nå er helt avkjølt) i smøret.
TIPS:Er den veldig flytende så kan du sette kremen noen timer i kjøleskapet så vil den tykne.
Legg den gule kremen utover kaken.
Pynt gjerne med litt raspet sukkerfri sjokolade.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god påskehelg!
#lavkarbo #påske #suksesskake #gulkake
Suksesskake er kjempegodt 🙂 Jeg tror ikke jeg har smakt sukkerfri før, men det er jammen verdt å prøve 🙂 Håper du koser deg Katrine <3
Ja den er ikke så ulik den med sukker 🙂
Hadde veldig lyst til å prøve på denne i påsken, men jeg ga opp fordi jeg regnet med jeg ikke hadde fått til den gule kremen hehehe 🙂
Ja denne passer fint til påske 🙂 Håper du hadde en fin påske 🙂
hei hei. skulle eggehviter piskes til marengs? jeg fikk eggehviter hvite og fluffy etter 2 min ca. ble det riktig?