Hei!
Gulrotkake er kjempegodt!
Har du mikro går dette mye raskere, jeg har ikke det så her ble det kake i kopp / Cup Cake i stekeovnen.
Dette ble en ganske stor porsjon (fylte hele koppen) så den kan fint halveres viss du synes dette ble for mye!
Karbohydrat-tallene er hentet fra matvaretabellen.no.
Lavkarbo gulrotkake i kopp
(1 stor kopp/ porsjon, eventuelt fordele røren på 2 mindre kopper/ porsjoner)
2 ss mandelmel (malte mandler) (6,3 gram karbo pr 100 gram)
2 ss kokosmel (18,0 gram karbo pr 100 gram)
1 ts bakepulver
2 egg
ca 3 ts flytende natreen (etter smak, smake på eggedosisen om den er søt nok) eller annen søtning
noen dråper vaniljeessens
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
2 toppete ss rømme (2,9 gram karbo pr 100 gram)
ca 86 gram gulrot (en middelsstor gulrot) (6,7 gram karbo pr 100 gram)
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Skrell og rasp 1 middelsstor gulrot.
Visp egg og flytende natreen til luftig eggedosis.
Tilsett vaniljeessens.
Tilsett alt det tørre, rømme og raspet gulrot og bland det forsiktig inn.
Smør med smør innsiden på en kopp, og hell røren oppi.
Sett koppen/koppene midt i stekeovnen for steking i ca 30 (+/-) minutter eller et par minutter i mikro.
(OBS: Kortere steketid viss mindre porsjon!)
Sjekk med en grillpinne/ strikkepinne etc om kaken er gjennomstekt.
Topping:
2 ss Tine smørost naturell (4,3 gram karbo pr 100 gram)
noen dråper vaniljeessens (etter smak)
ca 1 ss Sukrinmelis (etter smak), eventuelt noen dråper natreen i tillegg
1 ss smør
Visp sammen ingrediensene og smør utover avkjølt kake.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god søndag!
Følg meg gjerne på Instagram: @katrinestenhjem
#kakeikopp #cupcake #gulrotkake #lavkarbo