Gulrotkake (lavkarbo)

Hei,

Jeg likte så godt gulrotkaken i kopp som du finner oppskrift på HER, at jeg doblet oppskriften og laget en liten gulrotkake i en 20 cm kakeform. Har du lyst på større og høyere kake kan du doble oppskriften og  bruke en 24 cm kakeform, men husk å beregne en lengre steketid når kaken er større. Vi er en liten familie og det holder med en liten kake for oss 😀

Gulrotkake

(20 cm kakeform)

4 egg

1 dl sukrin:1

40 gram mandelmel (malte mandler IKKE fettredusert) (6,3 gram karbo pr 100 gram)

40 gram kokosmel (finmalt fra funksjonellmat.no) (18 gram karbo pr 100 gram, står på pakken)

2 ts bakepulver

2 ts vaniljessens /pulver

1 ts kanel (28,1 gram karbo pr 100 gram)

1 ts kardemomme (40,5 gram karbo pr 100 gram)

4 ss rømme (2,9 gram karbo pr 100 gram)

160 gram revet gulrot (6,7 gram karbo pr 100 gram)

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til luftig eggedosis.

Skrell og riv gulerøtter på et rivjern.

Bland inn de tørre ingrediensene og så rømme og revne gulrøtter.

Hell røren over i en smurt kakeform str: 20 cm.

Sett kaken midt i stekeovnen i ca 30 minutter.

 

Ostekrem

200 gram Tine kremgo smøreost naturell (2,7 gram karbo pr 100 gram)

ca 6-8 ss Sukrinmelis (etter smak)

2 ss smør (romtemperert) (0,5 gram karbo pr 100 gram)

vaniljeessens etter smak

 

Visp godt ingrediensene til et ostekrem.

Smør ostekremen over avkjølt kake.

Pynt med feks sukrin marsipan egg (lag selv) eller stemorsblomster.

 

Oppbevares kaldt.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god påske!

 

 

 

 

#lavkarbo #kake #gulrotkake

 

10 kommentarer
    1. Hei Kathrine!
      Skal prøve gulrotkaka di. Det står 1 dl Sukrin : 1
      Hva betyr :1 ?
      Har ikke prøvd å bake lavkarbokaker tidligere skjønner du!
      Regner med at du ikke svarer med en gang så jeg prøver med 1 dl så får vi se, men det kan allikevel være nyttig å høre hva du mener.
      En ting til: i fyllet står det sukrinmelis. Er dette noe annet enn sukrin? Kan jeg bruke noe annet? Jeg har natrena i pulverform og også Stevia i pulverform
      Håper du kan svare meg!

      Med vennlig hilsen
      Eli Pauline Jakobsen Savela

      1. Det finnes flere forskjellige sukrin varianter, jeg har brukt her en som det står Sukrin:1 på pakken,og Sukrinmelis som er mer som vanlig melis i konsistensen og passer bra når en skal lage kakeglasur eller ostekrem som topping på kake. Du kan fint bruke annen søtning, men da anbefales det å mengde justere eventuelt smake deg frem. Lykke til med kake baking 🙂

    2. Kan man bruke Sukrin gold, Sukrin melis eller kokosblomstsukker istedet for Sukrin:1 og kan man bruke vaniljesukker istedet for vaniljepulver?

      1. I kakerøren kan du bruke ønsket søtning, men husk mengde justering (eller smake seg frem) om du vil ha minst mulig karbohydrat anbefales vaniljeessens eller vaniljepulver. 😊💖

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg