Hjemmelaget granola (lavkarbo)

Hei!

Tilbake til hverdagen 🙂

Hjemmelaget granola er veldig enkelt å lage selv, og en fordel med hjemmelaget mat er at en vet da hva man spiser og slipper en del av tilsetningsstoffene som ferdig preparert mat inneholder. Denne granolaen smaker kjempegodt!

Granola med chiafrø og bær

150 gram mandler

50 gram hasselnøttkjerner

50 gram sesamfrø

50 gram kokosstrø

1 ss chiafrø

1 liten klype salt

ca 2 -3 ss fibersirup gold eller fibersirup clear

2 ss sukrin gold eller ca 1 ts natreen (etter smak)

1 ss kokosolje eller smeltet smør, nøytral olje

ca 0,5 dl kaldt vann

100 gram skogsbærblanding (frosne) + litt søtning etter smak til bærene

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Start med å hakke mandler og hasselnøtter i en blender/ kjøkkensmaskin, hell dette over i en bolle sammen med sesamfrø, chiafrø og kokosstrø. Bland inn vann, olje/ smør, salt og søtning og legg det utover en stekeplate ikledd bakepapir.

ha de frosne bærene i en blender og grovhakk de en kort stund bland litt søtning i bærene og hell de over granolaen på stekeplaten. Sett det midt i ovnen i ca 30  minutter, rør om forsiktig innimellom så granolaen blir jevnt over stekt. Følg med da det fort kan bli brent!

Begynner granoalen å bli brun på toppen men fortsatt litt våt kan det være lurt å skru av ovnen og la brettet stå i ovnen med ovnsdøren åpen.

Dette er kjempegodt som topping på gresk yoghurt eller smoothies.

Håper det smaker!

Ønsker deg en flott dag!

#lavkarbo #granola

8 kommentarer

Siste innlegg