Hjemmelaget spicy tomatsuppe med rundstykker, lavkarbo

Reklame | Tights.no

Hei😊

Hjemmelaget tomatsuppe er sååå godt, og hjemmelaget er jo alltid det beste med minst mulig tilsetningsstoffer og du VET hva du spiser. Denne tomatsuppen er i tillegg SPICY så om du fryser får du mest sannsynlig varmen igjen da 😉. Tomatsuppen er kjempegod med rundstykker til, det gjør den også mer mettende.

 

Spicy tomatsuppe

 (4 porsjoner)

 

2 ss feks olivenolje /kokosolje

1 løk

1 chili

2 bokser med hakkete tomater (800 gram)

2 ss tomatpure

ca 4 dl vann

1 terning  grønnsaks buljong

ca 2 dl kremfløte

hvitløkspulver etter smak

litt paprikapulver etter smak

salt etter smak

pepper etter smak

søtning (feks sukrin gold) etter smak

en håndfull revet parmesan

 

Tilbehør:

3-4  kokte egg

Du trenger også en stavmikser

 

Stek løk i skiver i god olje i en kasserolle, når løken er blitt myk tilsetter du chili som er skjært i to og frøene er fjernet.

Tilsett så boksene med hakkete tomater og tomatpure.

La det surre litt før du tilsetter litt og litt vann og fløte etter smak til ønsket konsistens.

Bruk en stavmikser slik at suppen får en kremet konsistens.

Smak til med salt, pepper, søtning, grønnsaksbuljon (knuses) og revet paremsan.

Kok egg.

Server tomatsuppe med kokte egg i skiver, gjerne litt revet paremsan over og /eller litt fløte/creme fraiche og gjerne rundstykker til.

 

Halvgrove rundstykker

(4 stk)

 

2 egg

1 ts sukrin gold

65 gram havrefiber

25 gram avfettet linfrømel HER

1 toppet ss bakepulver

1/2 ts salt

1/4 ts tørrgjær

ca 2 ss fiber husk

1/2 boks creme fraîche

1 dl kremfløte

 

Visp godt egg og sukrin gold i ca 5- 10 minutter.

Bland inn alle de tørre ingrediensene, så tilsettes creme fraîche og kremfløte.

La deigen hvile ca 10 minutter.

Er deigen for våt tilsettes mer havrefiber/linfrømel og/ eller Fiber husk.

Form til rundstykker, eller som jeg gjorde her form de til gresskar: da trenger du hyssing (til matlaging) og knyter rundt de som når du pakker inn en pakke, men knyter en ekstra omgang (se bilde hvordan de ser ut før steking).

Jeg drysset litt havrefiber over de før steking.

Sett midt i kald stekeovn.

Skru stekeovnen på 200 grader (over og under varme) og stek i ca 20- 30 minutter til de er gylden og gjennomstekte.

Klipp av hyssingen på de gresskar formete rundstykkene.

Flere bilder av rundstykkene og oppskrift (oppskrift er samme som over) finner du  HER.

 

Håper det vil smake!

Ønsker deg en god dag!

💗

 

#lavkarbo #lowcarb #sukkerfri #glutenfri #hjemmelaget #tomatsuppe

 

6 kommentarer

Siste innlegg