Kålruletter (lavkarbo)

Hei!

Her kommer enda et middagstips fra meg 🙂 Og idag er det kålruletter – som er en kjempegod middag!

Kålruletter med kjøttdeig, paprika og sjampinjong

(6 stk)

6 stk kinakål blader

en pakke kjøttdeig

1 rød paprika

ca 130 gram sjampinjong

2 stk sjalottløk

1 fond du chef beef (eventuelt 1/2 buljong terning, kjøttsmak)

ca 1 dl vann

1 ts paprikakrydder

litt pepper

salt etter smak

 

Stek kjøttdeigen i en stekepanne.

Skjær opp paprika i terninger.

Fjern skallet og finhakk sjalottløkene.

Ta bort det ytterste laget på soppen og skjær i terninger.

Når kjøttdeigen er ferdig stekt tilsetter du resten av grønnsakene og soppen og steker det sammen med krydder og fond og litt vann.

Stek det godt så alle smakene setter seg og fondet er smeltet inn i kjøtt og grønnsaker. Smak til med salt og pepper.

Ha vann i en kasserolle og kok det opp.

Når det har kokt opp, tar du den bort fra varmen og legg 6 stk kinakål blader i ca 5 minutter.

Når bladene er helt myke kan du ta de opp med en sleiv eller stekespade og legg de utover på et fat.

Finn frem en ildfast form og sett stekeovnen på 200 grader (oppe og nede varme).

Når bladene er litt avkjølte kan du åpne de helt og legge ca en  til to spisekjeer med kjøtt og grønnsaker oppå på den bredeste delen men ikke helt ytterst på bladet, rull den bredeste delen over kjøttet og rull mot den smaleste delen.

Legg den direkte i en ildfast form, legg alle rullettene ved siden av hverandre og resten av kjøttet og grønnsakene kan du legge i den ildfaste formen også sammen med rullettene.

Stek midt i ovnen i ca 15- 20 minutter.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god dag!

 

 

 

#lavkarbomiddag #kålrulletter

9 kommentarer

Siste innlegg