Hei,
Kokosboller er bare så godt, og nå som det straks er påske er kanskje dette noe å kose seg med?
Kokosboller
(ca 14 kokosboller)
3 gelatin plater
1/2 dl kokende vann
2 eggehviter
1,25 dl sukrin melis
ca 1/2 ts vaniljessens
150- 200 gram sukkerfri sjokolade lys eller mørk (jeg søler myyye med sjokolade så trenger en del ekstra ;D)
ca 1-2 ts kokosolje eller delfia fett
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 6-8 min , til den er helt myk .
Klem ut vannet og smelt gelatinen opp i 1/2 dl kokende vann. La den avkjøles litt.
Skill egghvitene fra eggeplommene og pisk eggehvitene stive (ca 10 minutter) med en kjøkkenmaskin før du tilsetter søtning og vanilje litt etter litt.
Smak gjerne litt på den søtete eggehvite-blandingen om den er søt nok.
Når eggehvite-massen er blank og stiv tilsettes den lett avkjølte gelatinen i en tynn stråle mens maskinen går .
Pisk på middels hastighet i ca 15 minutter.
Eggehvitekremen skal være blank og stiv.
Dryss kokos på et kakefat.
Ha eggehvitekremen i en sprøytepose og sprøyt ut kokostopper.
Sett kaldt i et par timer, gjerne natten over det gjorde jeg.
Smelt sjokolade og kokosfett i mikro eller over et vannbad. Sjokoladen skal være helt flytende.
Dypp raskt kokosbollene i smeltet sjokolade og sett de på et fat så sjokoladen renner litt av, dryss kokos over.
Sett kokosbollene i kjøleskap til sjokoladen er stivnet.
Legg de over på et serveringsfat.
Server og nyt 🙂
Ønsker deg en flott dag!
#kokosboller #lavkarbo
Ååå, det så veldig veldig godt ut 🙂 Fikk skikkelig lyst på det 🙂 Her må det bli noe annet i stedet for…Mørk sjokolade med havsalt 🙂
Tusen takk 😀 Kokosboller er kjempegodt 🙂
Tusen takk 💗💗🥰ja, godt det også 🥰
I ingredienslisten står det 1/2 dl kokende vann, mens det i hvordan du gjør det-instruksjonen står 1 dl kokende vann. Hva er riktig?
Ser det er en skrivefeil der ja, skal være 1/2 dl vann. Takk for at du gav beskjed om feilen 🙂 <3
Det skal være 1/2 dl vann😊 jeg skal ordne dette 💗
Flotte oppskrifter frister alt sammen.Må prøves
Tusen takk 😍 så kjekt å høre 💗💗💗