Kokosboller (lavkarbo)

Hei,

Kokosboller er bare så godt, og nå som det straks er påske er kanskje dette noe å kose seg med?

 

Kokosboller

(ca 14 kokosboller)

3 gelatin plater

1/2 dl kokende vann

2 eggehviter

1,25 dl sukrin melis

ca 1/2 ts vaniljessens

 

150- 200 gram sukkerfri sjokolade lys eller mørk (jeg søler myyye med sjokolade så trenger en del ekstra ;D)

ca 1-2 ts kokosolje eller delfia fett

 

 

Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 6-8 min , til den er helt myk .

Klem ut vannet og smelt gelatinen opp i 1/2 dl kokende vann. La den avkjøles litt.

Skill egghvitene fra eggeplommene og pisk eggehvitene stive (ca 10 minutter)  med en kjøkkenmaskin før  du tilsetter søtning og vanilje litt etter litt.

Smak gjerne litt på den søtete eggehvite-blandingen om den er søt nok.

Når eggehvite-massen er blank og stiv tilsettes den lett avkjølte gelatinen i en tynn stråle mens maskinen går .

Pisk på middels hastighet i ca 15  minutter.

Eggehvitekremen skal være blank og stiv.

Dryss kokos på et kakefat.

Ha eggehvitekremen i en sprøytepose og sprøyt ut kokostopper.

Sett kaldt i et par timer, gjerne natten over  det gjorde jeg.

Smelt sjokolade og kokosfett i mikro eller  over et vannbad. Sjokoladen skal være helt flytende.

Dypp raskt kokosbollene i smeltet sjokolade og sett de på et fat så sjokoladen renner litt av, dryss kokos over.

Sett kokosbollene i kjøleskap til sjokoladen er stivnet.

Legg de over på et serveringsfat.

Server og nyt 🙂

 

 

Ønsker deg en flott dag!

 

 

 

#kokosboller #lavkarbo

 

4 kommentarer

Siste innlegg