Hei 🙂
Krumkaker lager jeg alltid til jul, både kremmerhus og skåler som du kan fylle med mye godt; for eksempel is eller multekrem.
Nå som julen nærmer seg deler jeg igjen en oppskrift på krumkaker 😀
Krumkaker
(ca 10 stk)
4 egg
2 ss natreen pulver (eller annen søtning)
80 gram mandelmel (malt selv, IKKE fettredusert) (6,3 gram karbo pr 100 gram)
20 gram sesammel ( eventuelt blande 10 gram kokosmel (18 gram karbo pr 100 gram) og 10 gram sesammel (6 gram karbo pr 100 gram)
4 ss smeltet smør
3 -4 ts kardemomme
noen dråper vaniljessens
ca 4-8 ts fiberhusk (obs: ble røren for tykk? Spe med fløte!)
fløte ved behov
Du trenger også et krumkakejern ( og kopp til å lage “skåler”.)
Slik gjør du:
Smelt smøret og la det avkjøles litt.
Visp egg og søtning til en luftig eggedosis.
Tilsett mandelmel, sesammel (eventuelt også kokosmel), kardemomme og vaniljeessens.
Bland inn smøret.
Tilsett fiberhusk litt og litt om gangen.
La røren svelle ca 5 minutt så den blir tykk, men fortsatt litt rennende som en tykk vaffelrøre.
Er røren for våt vil den bare klistre seg til krumkakejernet.
Er røren blitt altfor tykk som en klump, kan du tilsette fløte til du får en litt mer flytende konsistens, men pga fiberhusken vil røren bli tykkere etterhvert som minuttene går….
La jernet stå på middelshøy varme.
Ha bare litt røre på jernet (ca 2 spiseskjeer) så du får tynne og sprø krumkaker.
Jeg presser litt på lokket på krumkakejernet så kakene blir flatere.
Jeg legger krumkakene over et glass og presser lett med hendene rundt de for å lage “skåler” eller ruller de til kremmerhus.
Legg de ferdig formete krumkakene på rist og la de avkjøles helt – minst 6 timer så blir de sprø og gode.
Jeg lot de ligge å tørke i romtemperatur på rist til dagen etter og da blir de sprø slik som krumkaker skal være.
Håper det smaker!
Ha en fin dag!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #krumkaker
Sprø gode krumkaker. Jeg spiser det nesten aldri, men det er barndommen som får luftet seg 🙂
Ja det er sååå godt 🙂