God fredag!
Denne krydderkaken i kopp er både sukkerfri og glutenfri og inneholder svært lite karbohydrater. Kaken er kjempegod og jeg toppet den med krem og bringebær.
Herlig å nyte denne kaken med god samvittighet 🙂 <3
Krydder kake i kopp
(1 porsjon)
💗
1 økologisk egg
1ss natreen strø eller annen søtning
1 ss rømme
1 ss mandelmel (malte mandler) (ca 0,5 -1 gram karbo)
1 ss kokosmel (9 gram vare= ca 0,5 – 1 gram karbo)
1/2 ts bakepulver
ca 1/2 ts/ noen dråper vaniljeessens (etter smak)
en liten klype salt
1/2 ts kanel
1/4 ts muskat
1/2 ts kardemomme
et par salt korn
Topping:
vispet krem og bringebær
Viss du ikke har mikrobølgeovn (som jeg) så sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Start med å vispe egg og søtning til eggedosis (ca 10 minutt).
Bland inn rømmen, pass på at du ikke “slår ut” luften av eggedosisen.
Tilsett så alt det tørre og sikt det forsiktig inn i røren.
Smør en kopp på innsiden og hell kakerøren i oppi og stek kaken i mikroen i ca 2-3 minutt – følg nøye med!
Eller du kan steke kaken i ca 30 minutt (følg med da steketiden varierer fra ovn til ovn).
Sjekk med en kakestikke /grillpinne om kaken er ferdigstekt.
Jeg toppet kaken med vispet krem og bringebær – det smakte helt nyyyydelig synes jeg!
Håper det smaker!
Ønsker deg en super helg!
#lavkarbo #kakeikopp #helg
Ser god ut!
Tusen takk <3 Det var det også 🙂
Nammm…ser og høres godt ut…
Ja den ble kjempegod 🙂