Krydderkake i kopp (lavkarbo)

God fredag!

Denne krydderkaken i kopp er både sukkerfri og glutenfri og inneholder svært lite karbohydrater. Kaken er kjempegod og jeg toppet den med krem og bringebær.

Herlig å nyte denne kaken med god samvittighet 🙂 <3

Krydder kake i kopp

(1 porsjon)

💗

1 økologisk egg

1ss natreen strø eller annen søtning

1 ss rømme

1 ss mandelmel (malte mandler) (ca 0,5 -1 gram karbo)

1 ss kokosmel (9 gram vare= ca 0,5 – 1 gram karbo)

1/2 ts bakepulver

ca 1/2 ts/ noen dråper vaniljeessens (etter smak)

en liten klype salt

1/2 ts kanel

1/4 ts muskat

1/2 ts kardemomme

et par salt korn

 

Topping:

vispet krem og bringebær

 

Viss du ikke har mikrobølgeovn (som jeg) så sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Start med å vispe egg og  søtning til eggedosis (ca 10 minutt).

Bland inn rømmen, pass på at du ikke “slår ut” luften av eggedosisen.

Tilsett så alt det tørre og sikt det forsiktig inn i røren.

Smør en kopp på innsiden og hell kakerøren i oppi og stek kaken i mikroen i ca 2-3 minutt – følg nøye med!

Eller du kan steke kaken  i ca 30 minutt (følg med da steketiden varierer fra ovn til ovn).

Sjekk med en kakestikke /grillpinne  om kaken er ferdigstekt.

Jeg toppet kaken med vispet krem og bringebær – det smakte helt nyyyydelig synes jeg!

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en super helg!

 

 

 

#lavkarbo #kakeikopp #helg

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg