Hei,
Har du lyst å bake kake til helgen? Krydderkake er så godt og spesielt god er den toppet med deilig ostekrem!
Krydderkake med ostekrem
(ca 23 cm x 23 cm ildfast form, eventuelt brødform/ kakeform)
6 egg
6 ss sukrin gold
1 ss flytende natreen
1 knivspiss med salt
2 ts bakepulver
50 gram mandelmel (IKKE fettredusert)
70 gram kokosmel
1 dl kremfløte
2-3 ts kanel
2 ts kardemomme
Ostekrem
200 gram kremost naturell eller med smak av mandarin og ananas
ca 4-6 ss sukrinmelis (etter smak)
2 ss mykt smør
ca 1 ts flytende natreen, etter smak
ca 1 ts vaniljepulver /vaniljeessens (etter smak)
noen dråper sitronsaft (kan sløyfes)
Lag krydderkaken:
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Visp egg og søtning til stiv eggedosis ( smak gjerne til med søtning) .
Vend forsiktig inn alt det tørre og tilsett fløte.
Hell røren over i en form (jeg kledde formen først med bakepapir) som tåler steking.
Stek kaken midt i ovnen og stek i ca 25 minutter (OBS følg med!)
Avkjøl kaken.
Lag ostekrem:
Visp 200 gram kremost med sukrinmelis, flytende natreen, vaniljepulver/ essens og eventuelt noen dråper sitronsaft (best ved kremost naturell).
Topp avkjølt kake med ostekrem.
Håper det vil smake!
Ønsker deg en god helg videre!
💗
#lavkarbo #krydderkake #lowcarb