Hei,
Dette er et enkelt middagstips: kyllingklubber med crispy grønnkål og tzatziki.
Jeg pleier å vaske av litt av krydderet på kyllingklubbene da krydderet som blir brukt inneholder ofte mye sukker, før jeg tilsetter litt salt og setter de i ovnen.
Kyllingklubber med crispy grønnkål chips og tzatziki
(2-3 porsjoner)
1 pakke kyllingklubber
Grønnkål chips:
1 pose oppskjært grønnkål klar til bruk (kjøpes hos bl.a Rema 1000)
salt, feks havsalt
pepper / grillkrydder
litt matolje
Tzatziki:
1 ss sitronjuice
1/2 agurk
1 ss hakket persille
1 fedd hvitløk, presset med hvitløkspresser
1 1/2 dl gresk yoghurt
maldonsalt (etter smak)
pepper (etter smak)
Stek kyllingklubber i stekeovnen etter anvisning på pakken.
Tilbered grønnkålen: Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)
Bre utover en stekeplate ikledd bakepapir grønnkål og dryss salt og krydder over, hell tilslutt ca 2 ss matolje over.
Sett brettet midt i stekeovnen og stek i ca 15 – 20 minutt til grønnkålen er blitt crispy. Snu litt på grønnkålen under steking.
Løft bakepapiret opp med grønnkålen på og legg det på en rist til avkjøling.
Lag tzatziki: Grovrasp agurken, legg den i et rent kjøkkenhåndkle og press væsken av den.
Finhakk persillen, press hvitløken og tilsett sitronsaft, yoghurt, salt, pepper og bland alt sammen.
La den stå i kjøleskapet ca 30 minutter før servering.
Server og nyt!
Ønsker deg en god dag!
💗
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #grønnkål #middag