Kylling stroganoff (lavkarbo)

Hei,

Dette er en kjempegod middag rik på både proteiner og vitaminer 😀 og med lite karbohydrater.

Kylling stroganoff

(ca 3 porsjoner)

400 gram strimlet kylling

130 gram sjampinjong sopp

2 sjalottløk

1 gul paprika

1/2 glass tomatpuree

2 dl fløte

ca 3 dl vann

1 ts paprika krydder

salt og pepper etter smak

litt sukrin gold etter smak

1 okse buljong terning eller okse fond

 

Selleri og blomkålmos:

1 blomkål

1/2 sellerirot

salt

pepper

1 ss smør

ca 0,5 dl fløte

Slik lager du kylling  stroganoff:

 Stek kyllingen med litt salt og pepper i en stor stekepanne med litt høy kant, eller du kan bruke en kasserolle.

Tilsett sopp, løk og paprika skjært i skiver og stek dette sammen med kyllingen.

Tilsett tomatpuree og rør den inn i kylling- og grønnsaksblandingen sammen med paprika krydder, pepper og sukrin gold og buljong terning eller oksefond. Smak til med salt tilslutt.

Rør inn 3 dl vann og fløte og la dette så å små koke i ca 30 minutter så smakene kommer godt frem.

 

Slik lager du sellerirot og blomkålmosen:

Skrell sellerirot og skjær i mindre deler.

Skjær av det grønne på blomkålen og skjær den i mindre deler og kok sellerirot og blomkål i en kasserolle med vann.

Når de er møre kan du helle vannet av og mose med en stavmikser til en mos lignende på potetmos.

Smak til med salt, pepper, en smørklatt og ca 0,5 dl fløte.

🙂

Server kylling stroganoff med sellerirot og blomkålmos.

Håper det smaker!

Ha en fin dag!

 

 

 

#stroganoff #lavkarbo #middag

6 kommentarer
    1. Laget dette i dag😊veldig godt. Men mosen ble litt tynn. Tips til hva jeg har gjort feil, Hehe. Så ikke ut som din mos på bildet mer kornete liksom.
      Men kommer absolutt til å prøve igjen.

      1. Tusen takk 🙂 Så leit at mosen ble for tynn, høres ut som det ble for mye væske, lurt å tilsette litt og litt med fløte (og passe på å helle av alt vannet de er blitt kokt i ) Men kjekt å høre at det smakte godt allikevel 🙂 <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg