Lavarbo ostekake med bringebærcoulis

Hei,

Omg – dette er en kjempegod ostekake som smaker fantastisk godt sammen med bringebærcoulis 🙂

Kakebunn:

300 gram malte mandler (6,3 gram karbo pr 100 gram)

130 gram smeltet smør (0,5 gram karbo pr 100 gram)

1/2 ts salt

litt søtning etter smak (feks 1 ss sukrin melis)

 

Ostekrem

5 plater gelatin

3 ss kokende vann

saft av en sitron (presset) (2,5 gram karbo pr 100 gram)

2 dl kremfløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)

60 gram sukrin melis (etter smak)

1/2 boks seterrømme (2,9 gram karbo pr 100 gram)

125 gram Tine smøreost naturell (en boks) (2,7 gram karbo pr 100 gram)

 

Bringebærsaus/coulis

300 gram frosne bringebær

smak til med søtning (feks sukrin melis)

Eventuelt ca 1 ts johannesbrød kjernemel

 

Kakebunn:

Sett stekeovnen på 200 grader (oppe og nede varme)

Smelt smøret og bland det inn med mandelmelet, salt og søtning og hell det over i en kakeform  ca 20 cm størrelse. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter (obs varierer fra ovn til ovn)

Når kakebunnen er ferdigstekt kan den stå å avkjøles mens du lager ostekremen.

 

Ostekrem:

Legg 5 plater gelatin til bløt i kaldt vann.

Visp kremfløte og sukrin melis  til stiv krem (pass på å ikke vispe for mye da blir det smør!)

Visp inn seterrømme og Tine smøreost.

Kok opp litt vann.

Klem vannet av de myke gelatinplatene og legg de i en liten skål/ bolle og visp godt med en gaffel 3 ss nykokt vann slik at gelatinen smelter helt og det ikke er noen klumper!

Hell dette i en tynn stråle mens du visper  det inn i krem, ost og rømme-blandingen.

Press saften av 1 sitron og hell dette oppi krem-blandingen også, bland godt.

Når kakebunnen er avkjølt kan du ha ostekrem- blandingen oppå og sette det i kjøleskapet.

Det bør stivne i ca 4-6 timer.

Nå kan du lage bringebær sausen/bringebær coulis:

 

Bringebærcoulis

Kok opp bringebær og hell bringebærene over i en sil med en skål under,  så du får en bringebærsaus uten frø.

Du kan bruke en skje til å presse saften gjennom silen, tilslutt har du masse frø igjen i silen.

Hell det over i kasserollen igjen og varm det opp igjen mens du smaker til med søtning.

Viss bringebærsausen er veldig  tynn kan du bruke johannesbrød kjernemel (ca 1 ts) og drysse det over mens  du visper for å få en tykkere saus.

OBS sausen blir tykkere når den avkjøles!

 

Server ostekake med bringebærcoulis.

Håper det smaker!

 

 

 

Ønsker deg en god helg!

 

#lavkarbo #ostekake #17mai #bringebærsaus #bringebærcoulis

 

 

 

 

 

 

6 kommentarer
    1. Takk for tips til bringebærsaus/coulis. (har ikke hørt de ordet før…:)
      Tror jeg går og sniker etter litt kake igjen etter i går selv om den ikke var lavkarbo akkurat….:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg