Hei,
Omg – dette er en kjempegod ostekake som smaker fantastisk godt sammen med bringebærcoulis 🙂
Kakebunn:
300 gram malte mandler (6,3 gram karbo pr 100 gram)
130 gram smeltet smør (0,5 gram karbo pr 100 gram)
1/2 ts salt
litt søtning etter smak (feks 1 ss sukrin melis)
Ostekrem
5 plater gelatin
3 ss kokende vann
saft av en sitron (presset) (2,5 gram karbo pr 100 gram)
2 dl kremfløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)
60 gram sukrin melis (etter smak)
1/2 boks seterrømme (2,9 gram karbo pr 100 gram)
125 gram Tine smøreost naturell (en boks) (2,7 gram karbo pr 100 gram)
Bringebærsaus/coulis
300 gram frosne bringebær
smak til med søtning (feks sukrin melis)
Eventuelt ca 1 ts johannesbrød kjernemel
Kakebunn:
Sett stekeovnen på 200 grader (oppe og nede varme)
Smelt smøret og bland det inn med mandelmelet, salt og søtning og hell det over i en kakeform ca 20 cm størrelse. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter (obs varierer fra ovn til ovn)
Når kakebunnen er ferdigstekt kan den stå å avkjøles mens du lager ostekremen.
Ostekrem:
Legg 5 plater gelatin til bløt i kaldt vann.
Visp kremfløte og sukrin melis til stiv krem (pass på å ikke vispe for mye da blir det smør!)
Visp inn seterrømme og Tine smøreost.
Kok opp litt vann.
Klem vannet av de myke gelatinplatene og legg de i en liten skål/ bolle og visp godt med en gaffel 3 ss nykokt vann slik at gelatinen smelter helt og det ikke er noen klumper!
Hell dette i en tynn stråle mens du visper det inn i krem, ost og rømme-blandingen.
Press saften av 1 sitron og hell dette oppi krem-blandingen også, bland godt.
Når kakebunnen er avkjølt kan du ha ostekrem- blandingen oppå og sette det i kjøleskapet.
Det bør stivne i ca 4-6 timer.
Nå kan du lage bringebær sausen/bringebær coulis:
Bringebærcoulis
Kok opp bringebær og hell bringebærene over i en sil med en skål under, så du får en bringebærsaus uten frø.
Du kan bruke en skje til å presse saften gjennom silen, tilslutt har du masse frø igjen i silen.
Hell det over i kasserollen igjen og varm det opp igjen mens du smaker til med søtning.
Viss bringebærsausen er veldig tynn kan du bruke johannesbrød kjernemel (ca 1 ts) og drysse det over mens du visper for å få en tykkere saus.
OBS sausen blir tykkere når den avkjøles!
Server ostekake med bringebærcoulis.
Håper det smaker!
Ønsker deg en god helg!
#lavkarbo #ostekake #17mai #bringebærsaus #bringebærcoulis
Her kan det sikkert være godt å bytte ut kremosten med mascarpone og 🙂
Ja det kan sikkert være godt det 🙂
Nam ! Ser skikkelig fristende ut…Klem <3
Tusen takk <3 God klem til deg 🙂
Takk for tips til bringebærsaus/coulis. (har ikke hørt de ordet før…:)
Tror jeg går og sniker etter litt kake igjen etter i går selv om den ikke var lavkarbo akkurat….:)
Ja det ble kjempegodt sammen med ostekaken 🙂