Lavkarbo bacalao

Bacalao er kjempegodt! På Sicilia hvor min mann har vokst opp er dette en vanlig julemiddag.

Her kommer oppskriften på bacalao slik min mann pleier å lage det, men dette er en lavkarbo versjon. Potetene er byttet ut med persillerot og sellerirot.

Bacalao

(4 porsjoner)

500 gram klippfisk, fisk til bacalao (må legges i vann i ca 24 timer)

2-3 stk persillerot (delt i 2-4 deler)

2-3 stk sellerirot

ca 8 -10 cherrytomater

1 rødløk ( skjært i skiver)

ca 200 gram svarte oliven

et dryss av persille, tørket eller fersk

180 gram (1 glass) økologisk tomatpure

ca 3 dl vann

3 ss olivenolje

litt søtning feks natreen eller sukrin

litt salt

litt pepper

Fisken må legges i kaldt vann ca et døgn før tilberedning av middag. Skift vann innimellom. Bruk kaldt vann.

Slik gjør du: start med å steke sellerirot, persillerot og løk i olivenolje.

Ha i resten av ingrediensene og la det småkoke på middelshøy varme.

Smak til med søtning, salt og pepper.

Rør forsiktig (så ikke fisken blir helt  most) om innimellom, tilsett mer vann visst det blir for tørt.

La det koke ca 1 time til alt er mørt.

Dryss litt persille over før  servering.

Håper det smaker!

Ønsker deg en super tirsdag!

 

#spisogspar #blogg #hverdag #helg #jul #middag #baccalao #hjemmelaget #matlyst #Sicilia #Italia #Norge #mamma #matglede #helse

5 kommentarer
    1. Dette var veldig godt. Jeg brukte bare sellerirot, ikke persillerot. Og jeg hadde i 1/2 rød paprika, 1 kineisk hvitløk, 1/2 chili og ca 1 dl fløte.
      Nydelig mat. Takk for oppskrift.
      Dette blir nok servert flere ganger.

    2. Ååå lyst til å prøve å lage bacalao! Kan man erstatte løk med noe( ekstremt allergisk ) el bare kutte den ut?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg