Bacalao er kjempegodt! På Sicilia hvor min mann har vokst opp er dette en vanlig julemiddag.
Her kommer oppskriften på bacalao slik min mann pleier å lage det, men dette er en lavkarbo versjon. Potetene er byttet ut med persillerot og sellerirot.
Bacalao
(4 porsjoner)
500 gram klippfisk, fisk til bacalao (må legges i vann i ca 24 timer)
2-3 stk persillerot (delt i 2-4 deler)
2-3 stk sellerirot
ca 8 -10 cherrytomater
1 rødløk ( skjært i skiver)
ca 200 gram svarte oliven
et dryss av persille, tørket eller fersk
180 gram (1 glass) økologisk tomatpure
ca 3 dl vann
3 ss olivenolje
litt søtning feks natreen eller sukrin
litt salt
litt pepper
Fisken må legges i kaldt vann ca et døgn før tilberedning av middag. Skift vann innimellom. Bruk kaldt vann.
Slik gjør du: start med å steke sellerirot, persillerot og løk i olivenolje.
Ha i resten av ingrediensene og la det småkoke på middelshøy varme.
Smak til med søtning, salt og pepper.
Rør forsiktig (så ikke fisken blir helt most) om innimellom, tilsett mer vann visst det blir for tørt.
La det koke ca 1 time til alt er mørt.
Dryss litt persille over før servering.
Håper det smaker!
Ønsker deg en super tirsdag!
#spisogspar #blogg #hverdag #helg #jul #middag #baccalao #hjemmelaget #matlyst #Sicilia #Italia #Norge #mamma #matglede #helse
Det så og hørtes godt ut….Flott tips!
Tusen takk :))
Dette var veldig godt. Jeg brukte bare sellerirot, ikke persillerot. Og jeg hadde i 1/2 rød paprika, 1 kineisk hvitløk, 1/2 chili og ca 1 dl fløte.
Nydelig mat. Takk for oppskrift.
Dette blir nok servert flere ganger.
Ååå lyst til å prøve å lage bacalao! Kan man erstatte løk med noe( ekstremt allergisk ) el bare kutte den ut?
Du kan nok kutte det ut om du ikke tåler løk ☺️👍