Lavkarbo blomkål biff med kjapp BBQ-saus

Hei,

Har du smakt blomkålbiff før? Dette kan anbefales, skikkelig godt både som den er toppet med den deilige BBQ-sausen eller sammen med annen vegetar mat på grillen eller kjøtt.  Oppskriften er inspirert av Rema1000 sin oppskrift i grill heftet deres.

 

 

 

 

 

 

 

Blomkål biff medd BBQ-saus

(3-4 porsjoner)

 

2 stk blomkål

2 ss olivenolje som tåler steking eller annen matolje

salt

kvernet svart pepper

Kjapp BBQ-saus

1 dl sukkerfri ketchup

1/2 dl edikk

1/2 dl sukrin gold

3 ss soysaus

1 ss dijonsennep

2 ts hvitløkspulver

1/2 ts ingefær pulver eller  2 ts fersk raspet ingefær

2 ts paprikapulver

1-2 ts chilipulver

1 ts salt

 

Lag BBQ-sausen:

Bland alt i en kjele, og gi det et raskt oppkok imnes du rører, sett tilsides til avkjøling.

 

Blomkålbiff:

Skyll blomkålene og fjern det grønne.

Dele blomkålen først i to rett gjennom stilken.

Hver halve blomkål deles igjen, så du har to fine skiver som henger fast i stilken i midten (restene av blomkål som ikke blir brukt til stekingen legger jeg i en pose og rett i fryseren så den kan brukes til feks supper eller blomkålmos til en annen dag).

Pensle blomkålene med matolje som tåler steking på begge sider, og krydre godt med salt og pepper.

Grill på høy varme,og snu ofte.

Etter ca 8 minutter pensles et godt lag med BBQ-saus på begge sider.

Grilles videre i 1 minutt på hver side, slik at BBQ-sausen karamelliserer seg lett.

Server blomkålbiffene toppet med ekstra BBQ-saus og det du ønsker som tilbehør.

Håper det vil smake!

 

Ønsker deg en fin dag!

💗

 

 

#blomkålbiff #rema1000 #lavkarbo #sukkerfri

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg