Hei,
Har du smakt blomkålbiff før? Dette kan anbefales, skikkelig godt både som den er toppet med den deilige BBQ-sausen eller sammen med annen vegetar mat på grillen eller kjøtt. Oppskriften er inspirert av Rema1000 sin oppskrift i grill heftet deres.
Blomkål biff medd BBQ-saus
(3-4 porsjoner)
2 stk blomkål
2 ss olivenolje som tåler steking eller annen matolje
salt
kvernet svart pepper
Kjapp BBQ-saus
1 dl sukkerfri ketchup
1/2 dl edikk
1/2 dl sukrin gold
3 ss soysaus
1 ss dijonsennep
2 ts hvitløkspulver
1/2 ts ingefær pulver eller 2 ts fersk raspet ingefær
2 ts paprikapulver
1-2 ts chilipulver
1 ts salt
Lag BBQ-sausen:
Bland alt i en kjele, og gi det et raskt oppkok imnes du rører, sett tilsides til avkjøling.
Blomkålbiff:
Skyll blomkålene og fjern det grønne.
Dele blomkålen først i to rett gjennom stilken.
Hver halve blomkål deles igjen, så du har to fine skiver som henger fast i stilken i midten (restene av blomkål som ikke blir brukt til stekingen legger jeg i en pose og rett i fryseren så den kan brukes til feks supper eller blomkålmos til en annen dag).
Pensle blomkålene med matolje som tåler steking på begge sider, og krydre godt med salt og pepper.
Grill på høy varme,og snu ofte.
Etter ca 8 minutter pensles et godt lag med BBQ-saus på begge sider.
Grilles videre i 1 minutt på hver side, slik at BBQ-sausen karamelliserer seg lett.
Server blomkålbiffene toppet med ekstra BBQ-saus og det du ønsker som tilbehør.
Håper det vil smake!
Ønsker deg en fin dag!
💗
#blomkålbiff #rema1000 #lavkarbo #sukkerfri
Heisann Katrine 😀 ser veldig deilig ut 👍 kan dette stekes i airfryer ? Line