Lavkarbo bløtkake

Hei!

Dette er en skikkelig “smak av sommer-kake” med selv-plukkede jordbær – og da smaker det ekstra godt 😀

Kaken er saftig og god og smaker kjempegodt og mistenkelig likt på vanlig “høy-karbo” kake, men denne er helt uten sukker og gluten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bløtkake med jordbær

(ca 20 cm rund kakeform)

 

6 egg

6 ss sukrin gold

1 ss flytende natreen

2 ts bakepulver

50 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert) (4 gram karbo pr 100 gram, matvaretabellen.no)

70 gram kokosmel (18 gram karbo pr 100 gram, funksjonellmat.no)

ca 2 ts vaniljeessens

1 dl  fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram, Tine.no)

1 ss romtemperert mykt smør

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til stiv eggedosis ( smak gjerne til med søtning) .

Vend forsiktig inn alt det tørre. Rør forsiktig inn vaniljeessens, romtemperert smør og fløte.

Hell røren over i en kakeform.

Stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter (OBS følg med!) (legg gjerne et bakepapir over viss toppen på kaken begynner å bli mørk, men husk å åpne og lukke ovnsdøren varsomt så en ikke “slår luften ut” av kaken.

Sjekk med en kakestikke/grillpinne etc om kaken er gjennomstekt. Er det ingen kakerøre på pinnen er kaken ferdig.

Avkjøl kakebunnen.

Når bunnen er avkjølt deles den i to deler og den ene bunnen legges på et kakefat. Hell litt melk eller saft på bunnen slik at den blir litt oppbløtt (ca 1/2 glass).

 

Fyll:

Sukkerfri jordbærsyltetøy (kan lages selv med 1/2 kurv jordbær og søtning pluss ca 0,5 dl vann og gi det et lett oppkok mens du rører om)

ca 3-4 dl kremfløte som vispes til krem, smak til med søtning og vanilje.

Jeg har også oppskjærte jordbær inni kaken og hele jordbær på toppen.

Kaken må oppbevarers i kjøleskap.

Håper det smaker!

 

 

jeg nyter kaken med en kopp kaffe: Espresso fra Real Coffee  

 

 

Følg meg gjerne på instagram for mer inpirasjon og hverdags-glimt 🙂 @katrinestenhjem

 

Ønsker deg en flott helg!

 

#kake #bløtekake #lavkarbo #lowcarb

10 kommentarer
      1. Tusen takk 🙂 Mange som er skeptiske ja, men har hittil bare fått gode tilbakemeldinger på den 🙂 Veldig kjekt at du likte den også <3 Tusen takk for tilbakemelding <3 <3 <3

    1. hei, prøver denne oppskrifta. Synes det er vanskelig å blande inn smøret, skal det være smeltet og avkjølt?

      1. Smøret skal være romtemperert og mykt, ikke smeltet. Har aldri opplevd vanskeligheter med å blande inn smøret, mulig det er for hardt/ kaldt ? Lykke til! 🙂

    2. Ser fristende ut. Men venter gjester som er allergiske mot mandler. Kan mandlene erstattes av knuste valnøtter eller peanøttmel?

      1. Tusen takk 💖 ja, du kan nok bruke valnøtter eller hasselnøtter, mulig det må litt mengde justering til, men vil tro det går fint😊💖🥰 lykke til💖

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg