Hei!
Dette er en skikkelig “smak av sommer-kake” med selv-plukkede jordbær – og da smaker det ekstra godt 😀
Kaken er saftig og god og smaker kjempegodt og mistenkelig likt på vanlig “høy-karbo” kake, men denne er helt uten sukker og gluten!
Bløtkake med jordbær
(ca 20 cm rund kakeform)
6 egg
6 ss sukrin gold
1 ss flytende natreen
2 ts bakepulver
50 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert) (4 gram karbo pr 100 gram, matvaretabellen.no)
70 gram kokosmel (18 gram karbo pr 100 gram, funksjonellmat.no)
ca 2 ts vaniljeessens
1 dl fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram, Tine.no)
1 ss romtemperert mykt smør
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Visp egg og søtning til stiv eggedosis ( smak gjerne til med søtning) .
Vend forsiktig inn alt det tørre. Rør forsiktig inn vaniljeessens, romtemperert smør og fløte.
Hell røren over i en kakeform.
Stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter (OBS følg med!) (legg gjerne et bakepapir over viss toppen på kaken begynner å bli mørk, men husk å åpne og lukke ovnsdøren varsomt så en ikke “slår luften ut” av kaken.
Sjekk med en kakestikke/grillpinne etc om kaken er gjennomstekt. Er det ingen kakerøre på pinnen er kaken ferdig.
Avkjøl kakebunnen.
Når bunnen er avkjølt deles den i to deler og den ene bunnen legges på et kakefat. Hell litt melk eller saft på bunnen slik at den blir litt oppbløtt (ca 1/2 glass).
Fyll:
Sukkerfri jordbærsyltetøy (kan lages selv med 1/2 kurv jordbær og søtning pluss ca 0,5 dl vann og gi det et lett oppkok mens du rører om)
ca 3-4 dl kremfløte som vispes til krem, smak til med søtning og vanilje.
Jeg har også oppskjærte jordbær inni kaken og hele jordbær på toppen.
Kaken må oppbevarers i kjøleskap.
Håper det smaker!
jeg nyter kaken med en kopp kaffe: Espresso fra Real Coffee
Følg meg gjerne på instagram for mer inpirasjon og hverdags-glimt 🙂 @katrinestenhjem
Ønsker deg en flott helg!
#kake #bløtekake #lavkarbo #lowcarb
Tid for jordbær! Nå er nyplukkete jordbær noe av det beste du kan få!
Ja det er det 😀👍🍓🍓🍓
Har prøvd denne idag og tenkte at bunnen kanskje ble tung og smakløs, men du verden for en fantastisk oppskrift. Ble knallgo👍👍👍👍
Tusen takk 🙂 Mange som er skeptiske ja, men har hittil bare fått gode tilbakemeldinger på den 🙂 Veldig kjekt at du likte den også <3 Tusen takk for tilbakemelding <3 <3 <3
Vet du om denne blir bedre av å stå i kjøleskapet et døgn, eller bør den spises samme dagen? 🙂
Ja, kan godt stå et døgn i kjøleskap så kremen fukter kaken godt.😊
hei, prøver denne oppskrifta. Synes det er vanskelig å blande inn smøret, skal det være smeltet og avkjølt?
Smøret skal være romtemperert og mykt, ikke smeltet. Har aldri opplevd vanskeligheter med å blande inn smøret, mulig det er for hardt/ kaldt ? Lykke til! 🙂
Ser fristende ut. Men venter gjester som er allergiske mot mandler. Kan mandlene erstattes av knuste valnøtter eller peanøttmel?
Tusen takk 💖 ja, du kan nok bruke valnøtter eller hasselnøtter, mulig det må litt mengde justering til, men vil tro det går fint😊💖🥰 lykke til💖