Lavkarbo bløtekake

Hei!

Denne bunnen minner mye om vanlig sukkerbrød synes jeg!

Jeg har etter mye utprøving kommet frem til at å doble mengden med malte mandler gir den “riktige” sukkerbrød konsistensen 🙂

Kakebunn (type sukkerbrød) lavkarbo

(  ca 20 cm rund form )

5 egg

5 ss sukrin melis

6 ts johannesbrød kjernemel (siktes inn)

40 gram mandelmel (malte mandler, jeg maler selv)

1 ts bakepulver

noen dråper vaniljeessens eller 1 ts ekte vaniljepulver

 

Fyll:

ca 4 dl kremfløte

ca 2 ts sukrin melis

ca 1 ts  vaniljeessens

ca 2 dl sukkerfri bringebær syltetøy

Frosne  eller ferske bær til pynt, eventuelt inni kaken også.

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme).

Visp egg og sukrin til luftig eggedosis.

Tilsett vaniljeessens.

Tilsett mandelmel og bakepulver og sikt inn johannesbrød kjernemelet mens du blander forsiktig alt til en luftig røre.

Hell oppi en smurt kakeform, gjerne med bakepapir i bunnen så kaken lettere kan tas ut av formen etter steking.

Sett kaken til steking midt i forvarmet stekeovn i ca 20 minutt (OBS dette varierer fra ovn til ovn!)

La kaken avkjøles.

Visp fløten til krem.

Del kaken i to og “dynk” kakebunnen  med feks fløte eller sukkerfri saft (dvs bruk en skje og hell litt sukkerfri saft eller fløte over bunnen)

Bre sukkerfri syltetøy utover den nederste kakebunnen.

Visp kremfløten med sukrin melis og vaniljessens.

Bre kremen oppå bunnen med syltetøy og legg kaketoppen oppå.

Bre mer krem over og gjerne på sidene også og avslutt gjerne med “kremdotter” som sprøytes ut med sprøyte pose.

Dryss tilslutt frosne skogsbær over og dryss lett med sukrin melis.

Sett kaken i kjøleskap frem til servering.

Håper det smaker!

 

Ha en flott dag!

 

#lavkarbo #bløtekake #kremkake

 

4 kommentarer

Siste innlegg