Lavkarbo bolle-bakst

Hei!

Fikk så lyst på boller idag 😀

Denne bolle-oppskriften synes jeg er kjempegod; de er myke og saftige og smaker deilig av kardemomme 🙂

Fastelavn boller (lavkarbo)

(4 stk)

1 egg

5 ss natreen strø (eller annen søtning)

2 ss kremfløte

3 ss seterømme

50 gram smør (smeltet)

ca 100 gram  mandelmel (malte mandler)

30 gram kokosmel, finmalt (funksjonellmat.no/ helsekost)

2 ts bakepulver

2-3 ss psyllium /fiberhusk

4  ts kardemomme

1/2 ts vaniljepulver

Slik lager du bollene: 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og natreen/ søtning til eggedosis.

Tilsett rømme, fløte og smeltet smør inn i eggedosisen, og tilslutt bakepulver, kardemomme, vanilje og litt og litt mandelmel, kokosmel og psyllium/ fiberhusk.

La deigen svelle ca 10 minutter.

Tilsett eventuelt mer mandelmel eller  psyllium/ fiberhusk viss deigen er veldig våt og klissete.

Deigen skal være lett  å rulle boller med.

Rull boller og stek på bakepapir midt i stekeovnen i ca 15 -20 minutt.

Håper det smaker!

 

Bollene er gode dagen etter også 🙂

Tips: Bollene kan fryses når de er avkjølt.

 

 

Ønsker deg en flott helg!

 

 

 

 

 

#boller #lavkarbo

4 kommentarer
    1. Ikke så ofte jeg spiser boller, men av og til blir det sånn i stedet for brødskive -mat, på vei til jobb. Jeg kjøper jo da.. På 7-eleven 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg