Lavkarbo boller

Hei!

Boller er supergodt og disse smaker deilig av vanilje og kardemomme!

Disse bollene er både sukkerfri og glutenfri og inneholder lite karbohydrater.

De sprekker litt under steking, men er både myke og saftige 🙂 Bollene er også kjempegode med hakket sukkerfri sjokolade inni 😀

Boller (lavkarbo)

(4 stk)

1 egg

5 ss natreen strø

2 ss kremfløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)

3 ss seterømme (2,9 gram karbo pr 100 gram)

50 gram smør (smeltet) (0,5 gram karbo pr 100 gram)

ca 100 gram  mandelmel (malte mandler) (6,3 gram karbo pr 100 gram)

30 gram kokosmel, finmalt (funksjonellmat.no/ helsekost) (18 gram karbo pr 100 gram)

2 ts bakepulver

2-3 ss psyllium /fiberhusk

4  ts kardemomme

1/2 ts vaniljepulver eller vaniljeessens

Slik lager du bollene: 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og natreen til eggedosis.

Tilsett rømme, fløte og smeltet smør inn i eggedosisen, og tilslutt bakepulver, kardemomme, vanilje og litt og litt mandelmel, kokosmel og psyllium/ fiberhusk.

La deigen svelle ca 10 minutter.

Tilsett eventuelt mer mandelmel eller  psyllium/ fiberhusk viss deigen er veldig våt og klissete.

Deigen skal være lett  å rulle boller med.

Rull boller og stek på bakepapir midt i stekeovnen i ca 15 -20 minutt.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en flott helg!

 

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

 

#lavkarbo #lavkarboboller

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg