Hei!
Boller er supergodt og disse smaker deilig av vanilje og kardemomme!
Disse bollene er både sukkerfri og glutenfri og inneholder lite karbohydrater.
De sprekker litt under steking, men er både myke og saftige 🙂 Bollene er også kjempegode med hakket sukkerfri sjokolade inni 😀
Boller (lavkarbo)
(4 stk)
1 egg
5 ss natreen strø
2 ss kremfløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)
3 ss seterømme (2,9 gram karbo pr 100 gram)
50 gram smør (smeltet) (0,5 gram karbo pr 100 gram)
ca 100 gram mandelmel (malte mandler) (6,3 gram karbo pr 100 gram)
30 gram kokosmel, finmalt (funksjonellmat.no/ helsekost) (18 gram karbo pr 100 gram)
2 ts bakepulver
2-3 ss psyllium /fiberhusk
4 ts kardemomme
1/2 ts vaniljepulver eller vaniljeessens
Slik lager du bollene:
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Visp egg og natreen til eggedosis.
Tilsett rømme, fløte og smeltet smør inn i eggedosisen, og tilslutt bakepulver, kardemomme, vanilje og litt og litt mandelmel, kokosmel og psyllium/ fiberhusk.
La deigen svelle ca 10 minutter.
Tilsett eventuelt mer mandelmel eller psyllium/ fiberhusk viss deigen er veldig våt og klissete.
Deigen skal være lett å rulle boller med.
Rull boller og stek på bakepapir midt i stekeovnen i ca 15 -20 minutt.
Håper det smaker!
Ønsker deg en flott helg!
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #lavkarboboller
Fine boller og høres gode ut 🙂 mmmmmmm
tusen takk <3 ja disse bollene er veldig gode 🙂
Boller er godt, uansett 🙂
Ja disse bollene er mine favoritter 🙂