Lavkarbo boller

Hei!

Disse bollene  er myke og saftige og smaker kjempegodt av kardemomme og vaniljekrem! Dette er en lavkarbo variant av solskinnsboller eller skoleboller viss du dypper de i kokos også.  På søndag er det fastelavn, da blir det bolle-baking 😀

Solskinnsboller 

(ca 3-4 stk, vil du ha flere kan du doble oppskriften)

1 egg

5 ss sukrin:1  eller annen søtning

2 ss kremfløte

3 ss seterømme

50 gram smør (smeltet)

ca 130 gram  mandelmel (malte mandler), ikke fettredusert

1 ts bakepulver

2-3 ss psyllium /fiberhusk

4  ts kardemomme

1/2 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens

1 liten klype salt

 

Vaniljekrem:

3 eggeplommer

1,5 dl kremfløte

1-2 ts vanilje pulver (smak til) eller vaniljeessens

2-3 ts sukrin melis eller annen søtning

en knivspiss xanthangum

 

egg/ vann til pensling av bollene

 

melis og vann til glasur, pluss kokosstrø (kan sløyfes) da blir det skoleboller 🙂

 

Slik lager du vaniljekremen/eggekrem:

Ha kremfløte og xanthangum i en tykkbunnet kasserolle og la det småkoke mens du visper. Tilsett vanilje og søtning etter smak og visp mens det småkoker.
Skru ned varmen og tilsett eggeplommene, rør til du har en tykk og kremet konsistens.


Slik lager du bollene: 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og sukrin til eggedosis.

Tilsett rømme, fløte og smeltet smør inn i eggedosisen, og tilslutt bakepulver, kardemomme, vanilje, salt og litt og litt mandelmel og psyllium/ fiberhusk.

La deigen svelle ca 10 minutter.

Tilsett eventuelt mer mandelmel eller  psyllium viss deigen er veldig våt og klissete.  Deigen skal være lett  å rulle boller med.

Rull boller  og lag en grop i midten av  hver bolle og legg ca  en spiseskje med vaniljekrem oppi.

TIPS: For å få finere boller kan det være lurt å pensle bollene med egg eller vann (dette gjorde ikke jeg med disse bollene da det ble glemt!).

Stek bollene på bakepapir midt i stekeovnen i ca 20 minutt, men følg med da dette kan variere fra stekeovn til stekeovn.

Når de  er avkjølte kan du lage melis glasur av sukrin melis og litt vann og ringle over bollene, dypp  de gjerne i kokos også 😀

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god dag videre!

 

 

#solskinnboller #boller #lavkarbo #lavkarboboller

6 kommentarer
    1. Hei!
      Har nettopp laget bollene og skal til med vanilje kremen. Hvordan lager du den. Stivvisper kremen først og så blande in eggene eller.

      1. Ja det står i oppskriften hvordan det skal gjøres, jeg har nå fremhevet det bedre i teksten slik at en kan lettere finne det. Lurt å lage vaniljekremen først: Gi et lett oppkok mens du visper eggeplommer, fløte, søtning og vaniljepulver/vaniljeessens. 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg