Lavkarbo bringebærmousse

Hei 🙂

Denne bringebærmoussen smaker kjempegodt <3

Tips: denne moussen kan også benyttes som kakefyll 😀

Antall karbohydrat i gram er hentet fra matvaretabellen.no

Bringebærmousse

(2 porsjoner)

 

3 gelatinblader

260 gram bringebær (jeg brukte frosne) (3,2 gram karbo pr 100 gram)

ca 1 dl sukrinmelis eller annen søtning (smak til)

2 dl kremfløte (2,9 gram pr 100 gram)

 

Legg gelatinbladene i en mugge/skål med kaldt vann.

Kok opp bringebær og søtning under omrøring i ca 5 minutter.

Ha bærene over en sil med en skål under og trykk saften ut av bærene.

Ha bringebær saften over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok.

Press vannet av gelatinbladene som nå er myke og legg de i den varme bringebærsaften, rør godt om.

Sett dette i kjøleskapet til det har blitt kaldt og stivnet litt.

Når bringebærsaften er stivnet og avkjølt kan du vispe kremfløten til krem, pass på å ikke vispe for mye.

Visp så inn den stivnede bringebærsaften.

Og nå har du en ferdig og klar bringebær mousse!

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god romjul <3 !

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

 

#lavkarbo #bringebærmousse

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg