Hei 🙂
Denne bringebærmoussen smaker kjempegodt <3
Tips: denne moussen kan også benyttes som kakefyll 😀
Antall karbohydrat i gram er hentet fra matvaretabellen.no
Bringebærmousse
(2 porsjoner)
3 gelatinblader
260 gram bringebær (jeg brukte frosne) (3,2 gram karbo pr 100 gram)
ca 1 dl sukrinmelis eller annen søtning (smak til)
2 dl kremfløte (2,9 gram pr 100 gram)
Legg gelatinbladene i en mugge/skål med kaldt vann.
Kok opp bringebær og søtning under omrøring i ca 5 minutter.
Ha bærene over en sil med en skål under og trykk saften ut av bærene.
Ha bringebær saften over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok.
Press vannet av gelatinbladene som nå er myke og legg de i den varme bringebærsaften, rør godt om.
Sett dette i kjøleskapet til det har blitt kaldt og stivnet litt.
Når bringebærsaften er stivnet og avkjølt kan du vispe kremfløten til krem, pass på å ikke vispe for mye.
Visp så inn den stivnede bringebærsaften.
Og nå har du en ferdig og klar bringebær mousse!
Håper det smaker!
Ønsker deg en god romjul <3 !
Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem
#lavkarbo #bringebærmousse