Lavkarbo brytebrød

Hei!

Dette lavkarbo brytebrødet smaker kjempegodt med forskjellige frø på  toppen.

Det fine med mandelmel er at det holder en god og mett leeenge, og det merket jeg med disse rundstykkene at jeg ble mett  fort og metthetsfølelsen sitter lenge i kroppen 🙂

Takk for alle tilbakemeldingene dere som leser og lager mat etter oppskriftene mine! Ser at her på denne oppskriften er flere som har opplevd problemer med for tørr deig…

Disse rundstykkene er laget med  malte sesamfrø som jeg har malt selv, konsistensen blir da litt grovere mel enn vanlig sesammel, om du bruker sesammel (kjøpes ferdig malt) må du bruke mindre mel ellers blir deigen for tørr.

Jeg legger også ved karbohydrat menge pr 100 gram hentet fra matvaretabellen.no

Det blir ca 20 gram karbo i hele porsjonen og  ca 2,8 gram karbo per rundstykke.

Brytebrød (lavkarbo)

( 7 rundstykker)

2 egg

4 ss fløte (2,9 gram karbo pr 100 gram)

6 ss Tine smøreost naturell (2,7 gram karbo pr 100 gram)

100 gram smør (0,5 gram karbo pr 100 gram)

180 gram malte mandler til mandelmel (6,3 gram karbo pr 100 gram)

80 gram malte sesamfrø til sesammel, eller ca 50 gram sesammel (4,1 gram karbo pr 100 gram)

2 toppet ts bakepulver

5-6  ss Psyllium /Fiber husk

ca  1/2 ts salt

ca 1/2  ts sukrin gold (eller annen søtning)

Visst du vil ha rundstykkene litt grovere kan du ha litt frø i deigen som  for eksempel solsikkefrø og sesamfrø.

1 egg til pensling, eller pensle med litt vann

frø til topping feks: valmuefrø, gresskarkjerner, solsikkefrø og sesamfrø

 

 

Slik gjør du: Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)

Start med å vispe egget.

Tilsett fløte, smøreost  og smeltet smør og  bland godt sammen.

Bland så inn alt det tørre. Bruk en slikkepott og / eller hendene når du jobber med deigen.

Deigen skal være fast og fin å jobbe med som du ser på bildet.

Rull så  kuler av deigen,  legg de på bakepapir på en stekeplate; ha en kule i midten og seks kuler rundt.

Pensle med egg og vann og dryss frø over rundstykkene og gjerne litt salt på toppen også..

Sett de midt i ovnen i ca 20 minutt.

 Aller best ferske, men veldig gode dagen etter også, bare oppbevar de i en plastpose i romtemperatur så holder de seg ferske og myke inni.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god dag!

#lavkarbo #lavkarborundstykker #rundstykker #brytebrød

13 kommentarer
      1. Ikke jeg heller, ble smuldrer og ingen binding. Lurte på om det skulle være 2 egg i røra og 1 til evt pensling? Da har jeg i allefall funnet 1 feil, brukte bare 1 egg.

        1. Grunnen til det er nok at du har brukt kun et egg. I oppskriften til deigen står det to egg. Du kan også bruke egg til pensling tilslutt eller du kan bruke vann.

        1. Nå har jeg sett på oppskriften, og ser at den gangen pleide jeg å male selv sesamfrø til mel, konsistensen blir da litt grovere mel enn vanlig sesammel, om du bruker sesammel (kjøpes ferdig malt) må du bruke mindre mel ellers blir deigen for tørr. ❤️

    1. skjønner ikke hvorfor men de måtte steke en time før de var ferd🤭 fulgt oppskrift men begynner å tro at det er meg som absolutt ikke kan bake 🙈🤣🤣🤣🤣

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg