Lavkarbo Dronning Maud dessert

Hei,

Dette er en av mine “must have”- desserter i julen: nemlig Dronning Maud dessert/ pudding /fromasj (kjært barn har mange navn ;)) ! Den er bare så god!

 

Dronning Maud pudding

(4 porsjoner)

 

3 eggeplommer

3 ss sukrinmelis (eller annen søtning)

Noen dråper flytende Natreen, etter smak

3 dl kremfløte

0,5 dl portvin eller noen dråper romessens

3 plater gelatin

0,5 dl kokende vann

100 gram sukkerfri sjokolade, feks Cloetta

 

 

Start med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter.

Visp eggeplommer med sukrin og natreen til eggedosis. Smak til om den er søt nok.

Visp fløten til krem.

Kok opp 0,5 dl vann.

Klem vannet av gelatinen som nå er blitt myk.

Legg gelatinen oppi det kokende vannet og rør så gelatinen smelter inn i vannet.

Tilsett romessens eller portvin.

Hell den oppløste gelatinen oppi eggedosisen.

Tilsett så kremen som vendes forsiktig inn i eggedosisen.

Riv sjokoladen på et rivjern.

Finn frem en stor skål eller porsjonsglass/ små skåler og legg fromasj og sjokolade lagvis.

avslutt med revet sjokolade på toppen og gjerne friske bær.

La desserten stivne i minst  6 timer (gjerne natten over)  i kjøleskap.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god jul!

 

Følg meg gjerne på instagram: @katrinestenhjem

 

#lavkarbo #dronning #fromasj #dronningmaud #dessert #pudding #lowcarb #keto

4 kommentarer
    1. Har laget den til julaften brukte litt av frysetørka bringebær for å få litt mer friskhet. Det fungerte bedre enn med friske bær, hvis man skal legge de mellom lagene. Takk for oppskrift!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg