Hei!
Kanskje dette blir desserten på julaften 😀 ?
I dag deler jeg denne lavkarbo versjonen av Dronning Maud fromasj/ dessert /pudding – kjært barn har mange navn 😉 Den er også kalt Haugesund dessert.
Denne fest-desserten ble laget første gang da Dronning Maud og Kong Haakon besøkte Haugesund på sin signingsferd i 1906.
Det er vanlig å smaksette med ca 1/2 dl portvin, det har jeg ikke gjort da min er mer ” barnevennlig”.
Desserten er også god toppet med feks bringebær og blåbær, det hadde ikke jeg for hånden idag, men det vil så absolutt sette mer farge på desserten!
Dronning Maud fromasj
5 dl kremfløte
1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens (etter smak)
5 egg
Ca 4-5 ss sukrin melis eller annen søtning men husk da å mengde justere!
7 plater gelatin
2 -3 ss kokende vann
150 -200 gram sukkerfri sjokolade (feks sukrin sjokolade)
For mer smaktilsett feks noen dråper rom-essens eller ca 1/2 dl portvin
Start med å vispe kremen sammen med vaniljepulver til en tykk og stiv krem.
Ha den over i en annen bolle og sett den i kjøleskapet.
Viktig at eggene vispes i ren bolle. Visp egg og søtning til eggedosis,
Legg gelatinen i kaldt vann i ca 10 minutter
Riv sjokoladen på et rivjern.
Klem vannet av de myke gelatinplatene, og løs de opp med ca 2 -3 ss kokende varmt vann mens du visper det til det er helt oppløst i vannet.
La dette avkjøles litt (ca 5 minutter), visp litt til på nytt, før du heller den oppløste gelatinen over i eggedosisen og pisk den inn på lav hastighet.
Tilsett så kremen som vispes inn for hånd, (og smak til med rom-essens/portvin viss du ønsker det) forsiktig så ikke all luften av desserten går ut.
Hell så 1/3 av fromasjen over i en dessertskål.
Så strør du revet sjokolade over, før du heller 1/3 av fromasjen over og strør sjokolade og tilslutt siste del av fromasjen og sjokolade på toppen og eventuelt bær til pynt.
Denne desserten er også fin å servere i porsjonsglass 😉
Sett fromasjen i kjøleskapet til den er stivnet i ca 5-6 timer, den kan gjerne stå over natten.
Håper det smaker!
GOD HELG!
#lavkarbo #dronningmaudsfromasj
Dette er den beste desserten ever…
Jeg pleier ikke lage selv men min tante gjør. Nesten fristende å bytte den ut med riskremen julaften…:)
Ja denne er kjempegod 💕